Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, τη βραδιά της νίκης του στις εσωκομματικές εκλογές | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Ο Κασσελάκης δικαιολογείται: Θέλουμε δύο αγόρια γιατί δεν ξέρουμε αν θα διαπαιδαγωγήσουμε σωστά ένα κορίτσι

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα όσα επίμαχα είπε σε συνέντευξή του για την απόκτηση με τον σύντροφό του, Τάιλερ, μέσω παρένθετης μητέρας δύο αγοριών και όχι κοριτσιών, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το ότι έχει αναπάντητα ερωτήματα για «τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης»
Protagon Team

Είναι εκείνη η στιγμή που η δικαιολογία για το λάθος είναι χειρότερη και από το ίδιο το λάθος. Και με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει συχνά.

Είχε αποκαλέσει «κρατίδιο» των Τούρκων τα Κατεχόμενα στην Κύπρο και μετά δικαιολογήθηκε ότι τα ελληνικά του δεν είναι και τόσο καλά αλλά θα μάθει.

Τώρα βγαίνει και λέει, στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι με τον σύντροφό του, τον Τάιλερ, θέλουν να αποκτήσουν με παρένθετη μητέρα δύο αγόρια —και όχι κορίτσια— ώστε «η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά» και μετά τις αντιδράσεις —και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Έλενα Ακρίτα)— βγαίνει και δικαιολογείται ότι δεν ξέρει πώς να μεγαλώσει ένα κορίτσι. Και πάλι δηλαδή ο διαχωρισμός αγόρι-κορίτσι και η επιλογή, την οποία κατά τα άλλα αρνείται πως προτείνει.

Σε ένα tweet του τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο 35χρονος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε μεταξύ άλλων ότι «απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης». Λες δηλαδή και οι μπαμπάδες που επειδή έτσι τα έφερε η ζωή μεγαλώνουν μόνοι τους μια κόρη τα έχουν απαντημένα αυτά τα ερωτήματα, ή αυτά τα ερωτήματα καθορίζουν το αν μπορούν ή όχι να διαπαιδαγωγήσουν σωστά ή όχι ένα παιδί!

Ακολούθως, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «την εκ των προτέρων συναίσθηση της ευθύνης» —λες και οι γονείς που έχουν αγόρια ή κορίτσια ή και τα δύο μπορεί να μην την έχουν αυτή τη συναίσθηση. Και έπειτα τόνισε πως «το παιδί δεν είναι συνέχειά μας. Ούτε εργαλείο μας. Είναι ψυχή». Μα ο ίδιος δεν είπε ότι τον «Απόλλωνα» και τον «Ηλία» τον θέλουν για να μεταφέρουν στα παιδιά τις προσωπικότητές τους;