Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έσπευσε να βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα από τις πρώτες στιγμές της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης | INTIMENEWS
Επικαιρότητα

Ο Καραμανλής βγαίνει μπροστά

Το μήνυμα της παρουσίας και της ομιλίας του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, που δηλώνει «παρών» στη μάχη για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
Protagon Team

Το σήμα το έδωσε από το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα αφότου κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας: ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, βουλευτής Σερρών της ΝΔ, πολιτικό πρόσωπο της τραγωδίας των Τεμπών ως αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί της θητείας του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και ευρισκόμενος εδώ και καιρό στο στόχαστρο της επίμονης αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε στη Βουλή και πήρε τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα.

Αυτομάτως αυτή η κίνηση του κ. Καραμανλή διέγραψε όλα εκείνα τα σενάρια που εξύφαιναν οι επικριτές του, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν θα τολμήσει να δώσει το «παρών» στη συζήτηση στην Ολομέλεια και θα προτιμήσει να κρυφτεί –αντιθέτως, ο πρώην υπουργός δήλωσε αμέσως «παρών» σε μια κοινοβουλευτική μάχη που ήξερε ότι θα είναι δύσκολη για τον ίδιο, θα διεξαχθεί ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και με το όνομά του να είναι σταθερά στα χείλη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο κ. Καραμανλής δεν έμεινε μόνο εκεί, να ακούει δηλαδή από τα βουλευτικά έδρανα τους πολιτικούς του αντιπάλους να του επιτίθενται από το βήμα της Βουλής. Γνωστοποίησε ότι θα πάρει και τον λόγο, με την ομιλία του να προσδιορίζεται για τις 7 μ.μ. της Τετάρτης –έχει εγγραφεί ως ομιλητής στη θέση 106.

Οπως σημείωσε η «Καθημερινή», θα είναι η τρίτη φορά που θα μιλήσει δημόσια για το δυστύχημα μετά την τοποθέτησή του στη Βουλή λίγο μετά την τραγωδία, πέρυσι, αλλά και μετά την πολύωρη απολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή πρόσφατα. Οι πληροφορίες έφερναν τον κ. Καραμανλή να θέλει να εστιάσει στα όσα έπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο και να στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της σύμβασης «717» και τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί. Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο ο κ. Καραμανλής να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι δεν θα κρυφτεί από τη βουλευτική του ασυλία σε περίπτωση που θα εμπλεκόταν με κάποιον τρόπο στη δίκη για τα Τέμπη, καταρρίπτοντας έτσι και το βασικό στοιχείο κριτικής που του ασκείται από την αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση, η ομιλία του κ. Καραμανλή, σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται στη γωνία (μέτρησε για πρώτη φορά τόσο σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες και είδε για πρώτη φορά την αριστερή αντιπολίτευση να συνασπίζεται εναντίον της, δημιουργώντας ένα είδος μετώπου), έχει μεγάλο πολιτικό ειδικό βάρος και ενδοπαραταξιακά. Πέρα από την επίδειξη πολιτικής γενναιότητας σε προσωπικό επίπεδο…