Ο πρόεδρος της Κομισιόν σε δηλώσεις του κατά την ευρωαραβική σύνοδο | REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
Επικαιρότητα

Ο Γιούνκερ διέκοψε την ομιλία του για να μιλήσει με τον «συνήθη ύποπτο» – τη σύζυγό του

Αυθόρμητος -αλλά και ελαφρά αγενής- ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν διστάζει να απαντήσει στο κινητό ακόμη και στο μέσω μιας συνέντευξης Τύπου - και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει
Protagon Team

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αντίθετα από άλλους πολιτικούς που αφήνουν το τηλέφωνο σε συνεργάτες, σηκώνει ο ίδιος το κινητό του.

Ακόμη και είναι στο μέσο μιας ομιλίας ή μιας συνέντευξης Τύπου. Ακόμη και αν δεν είναι επείγουσα ανάγκη.

Αυτό δεν δίστασε να κάνει κατά τη διάρκεια δηλώσεών του πλαίσιο της ευρωαραβικής συνόδου που διεξήχθη τη Κυριακή και τη Δευτέρα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Ενώ μιλούσε χτύπησε το κινητό. Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε συγγνώμη και, αφού έβγαλε το κινητό από τσέπη του, μίλησε για λίγο με ένα άγνωστο άτομο.

Ξανακάλεσαν και απάντησε. Και μετά κάλεσαν για τρίτη φορά και απάντησε ξανά.

Τότε μόνο ενημέρωσε το κοινό του που παρακολουθούσε γελώντας το περιστατικό. «Ηταν ο συνήθης ύποπτος, η γυναίκα μου», είπε πριν συνεχίσει την ομιλία του.

Δεν ήταν φορά που δείχνει αυτό τον συνδυασμό αυθορμητισμού και κάποιας αγένειας.

Εδώ, για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2015, απαντά στο κινητό ενώ δίπλα του μιλά η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς.

Τον Ιούλιο του 2017, και πάλι την ώρα μιας συνέντευξης Τύπου, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την Ανγκελα Μέρκελ, αλλά κατάφερε να τη μπερδέψει με τη σύζυγό του.

Τουλάχιστον φαίνεται κάθε φορά να το έχει σε αθόρυβη λειτουργία.