Μοιάζει να είναι η στιγμή που η κυβέρνηση αδειάζει και επίσημα ένα μέλος της. Το μεσημέρι της Δευτέρας, το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετέβη σήμερα στην Ελβετία, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στην απορία γιατί στην είδηση για το ταξίδι του κ. Γεραπετρίτη στην έδρα της UEFA δεν αναφερόταν καν το όνομα του καθ’ ύλην αρμοδίου, δηλαδή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έδωσε μια απάντηση, μιλώντας στον Real FM:
«Ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αλλά δεν θέλουμε να υπάρξει κακοπιστία, ιδίως από τους δύο βασικούς ενδιαφερόμενους. Θέλουμε να προχωρήσει η συζήτηση στην ουσία της δεν θέλουμε να μονοπωλήσει το θέμα το πρόσωπο που θα είναι στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, αλλά η ουσία».
Ο κ. Αυγενάκης, λοιπόν, δεν υπάρχει πλέον στο κάδρο των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά κατά τα άλλα «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού» —προφανώς ένας ευφημισμός του κ. Πέτσα, εκτός και αν πράγματι ο έμπιστος του Πρωθυπουργού είναι ένα άτομο που παράγει κακοπιστία και αυτό δεν ενοχλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ετσι, αυτό που εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για μνημόνιο στο ποδόσφαιρο θα το φέρει εις πέρας ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Αυγενάκης δεν θα υπάρχει πουθενά.
Στη συνέντευξή του, ο κ. Πέτσας έκανε ευθεία αναφορά σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και την ανάγκη σύνταξης μνημονίου «για το ποδόσφαιρο, για να μπουν σε κάποιες ράγες τα χρόνια προβλήματα και οι παθογένειες που υπάρχουν στον χώρο και τα ξέρουμε όλοι. Γι’ αυτό τον σκοπό, αναλαμβάνεται μια πρωτοβουλία με την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Ελβετία. Θα δούμε, στην πρώτη αυτή επαφή γνωριμίας, τι θα προκύψει για να δρομολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση που χρειάζεται, μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα. Και βέβαια θέλουμε να έρθει εδώ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, ο κ. Ινφαντίνο, για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Αυτό που θέλουμε εμείς, δεν είναι να βγάλουμε τα χέρια μας έξω από τη φωτιά, αλλά να φέρουμε στο ίδιο τραπέζι τους ανθρώπους που ξέρουν από το ποδόσφαιρο -και στην Ελλάδα και το εξωτερικό- για να υποδείξουν πώς θα θεραπευτούν οι χρόνιες παθογένειες».