Επικαιρότητα

Ο Φρέντι Μπελέρης στο γαλάζιο ευρω-ψηφοδέλτιο;

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πληροφορίες που αναφέρουν ότι συζητείται η ένταξη του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές
Protagon Team

Όσο πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης των ευρω-ψηφοδελτίων, τόσο πληθαίνουν και οι συζητήσεις για το ποιους θα επιλέξει η κυβερνώσα παράταξη για την εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στις συζητήσεις αυτές «έπεσε» σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες και το όνομα του Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, ότι η σχετική συζήτηση εξελίσσεται εδώ και αρκετές ημέρες, με τους υποστηρικτές αυτού του σεναρίου να θεωρούν ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη θα δώσει σημαντικούς πόντους στην κυβερνητική παράταξη, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών που θεωρούν άδικη την φυλάκισή του, ενώ ακόμα και στη λεγόμενη «πατριωτική» πτέρυγα των ψηφοφόρων θα στείλει ένα σαφές μήνυμα για πολιτικό επαναπατρισμό.

Η φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις της χώρας μας με την Αλβανία. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε το θέμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας τον ομόλογό του Έντι Ράμα, με «μπλοκάρισμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται νέα δικαστική διαδικασία στην Αλβανία, όπου θα κριθεί αν ορθώς αποφασίστηκε η καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Ο Φρέντι Μπελέρης, παραμένει εδώ και δέκα μήνες στη φυλακή και αν η απόφαση δεν αλλάξει, ο ίδιος και η οικογένειά του εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.