Ο Νίκος Φαραντούρης στο μήνυμά του στα social media | X/@NFarantouris
Επικαιρότητα

O Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεύτερος σε σταυρούς στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, ο 48χρονος πολιτικός μπήκε και αυτός στη μάχη της ηγεσίας του κόμματος
Protagon Team

Μετά τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο και τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη, που έχουν ήδη καταθέσει τον φάκελο της υποψηφιότητάς τους στην Κουμουνδούρου, και τον πρώην δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο που το έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ενδιαφέρεται, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης ανακοίνωσε και αυτός, την Τρίτη, ότι θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

«Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ανέφερε ο κ. Φαραντούρης σε βίντεο που ανήρτησε στα social media.

 

Επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φαραντούρης είχε δοκιμάσει να εκλεγεί βουλευτής το 2023, αλλά είχε αποτύχει στην Κεφαλονιά. Συνέχισε την προσπάθεια στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, οπότε, επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη, εξελέγη δεύτερος, πίσω μόνο από τον Κώστα Αρβανίτη, με 141.216 σταυρούς.

Ο κ. Φαραντούρης είναι 48 ετών και κατέχει θέση τακτικού καθηγητή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τώρα, το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση του καθαιρεθέντος προέδρου, κ. Κασσελάκη, ο οποίος αναμένεται να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του την προσεχή Πέμπτη.