Η μεγαλύτερη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίνα (αριστερά) με τη σύντροφό του Μάρτα Φασίνα στην κηδεία του, στις 14 Ιουνίου στο Μιλάνο | REUTERS/Yara Nardi
Επικαιρότητα

Ο Μπερλουσκόνι άφησε 100 εκατ. στη σύντροφό του Μάρτα Φασίνα

Η Μάρτα θα ανταμειφθεί γενναιόδωρα για τη συμπαράστασή της στον Καβαλιέρε, που πέθανε στα 86 χρόνια του από λευχαιμία. Αφησε τον έλεγχο της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, ενώ στη διαθήκη του «θυμήθηκε» και τον 81χρονο Μαρτσέλο ντελ Ούτρι, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να δημιουργήσει το Forza Italia το 1994
Protagon Team

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε τον έλεγχο της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, 100 εκατ. ευρώ στην τελευταία του σύντροφο και 30 εκατ. ευρώ σε έναν συνεργάτη του που φυλακίστηκε για δεσμούς με τη Μαφία.

Η διαθήκη του άνοιξε την Πέμπτη 6 Ιουλίου, τρεις εβδομάδες μετά την κηδεία του στο Μιλάνο, την οποία παρακολούθησαν 15.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και η 33χρονη Μάρτα Φασίνα, που καθόταν στην πρώτη σειρά μαζί με τα πέντε παιδιά του εκλιπόντος. Η Μάρτα θα ανταμειφθεί γενναιόδωρα για τη συμπαράστασή της στον Μπερλουσκόνι, που πέθανε τον περασμένο μήνα στα 86 του χρόνια από λευχαιμία.

Πέρυσι, ο Μπερλουσκόνι και η Φασίνα «παντρεύτηκαν» σε μια συμβολική τελετή, καθώς τα παιδιά του τον απέτρεψαν από την τέλεση ενός κανονικού γάμου. Στο «γάμο» αυτόν η Φασίνα φόρεσε ένα λευκό φόρεμα με ουρά τριών μέτρων. Οι δυο τους μπήκαν σε ένα παρεκκλήσι, αντάλλαξαν βέρες και έκοψαν μια τούρτα, χωρίς ωστόσο να παντρευτούν νομοτύπως.

Η Φασίνα είναι βουλευτής με το κόμμα του Μπερλουσκόνι Forza Italia και έχει το παρατσούκλι «η μουγκή», καθώς μιλάει ελάχιστα στο κοινοβούλιο. Αναμένεται, όμως, να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στο κόμμα ενόσω αυτό θα προσπαθεί να διατηρήσει την εκλογική του δύναμη μετά τον θάνατο του ιδρυτή του, όπως αναφέρουν οι Times.

Η απόφαση της Μαρίνα Μπερλουσκόνι, μεγαλύτερης κόρης του επιχειρηματία, να κρατήσει το χέρι της Φασίνα στην κηδεία ερμηνεύθηκε ως ένδειξη ότι τα παιδιά του εκλιπόντος βρίσκονται στο πλευρό της και τη στηρίζουν.

Φωτοτυπία σελίδας από τη χειρόγραφη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπου διακρίνεται και η υπογραφή του (REUTERS/Claudia Greco)

Στη διαθήκη του ο Μπερλουσκόνι «θυμήθηκε» και τον Μαρτσέλο ντελ Ούτρι, 81 ετών σήμερα, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να δημιουργήσει το Forza Italia το 1994. Ο Ντελ Ούτρι είχε συστήσει τον Μπερλουσκόνι στον Βιτόριο Μανιάνο, έναν σικελό μαφιόζο που εργάστηκε στους στάβλους του επιχειρηματία και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή. Ο ίδιος ο Ντελ Ούτρι φυλακίστηκε το 2014 και έμεινε τέσσερα χρόνια στη φυλακή εξαιτίας της συνεργασίας του με τη Μαφία.

Στη διαθήκη, ο Μπερλουσκόνι μοίρασε τις μετοχές του στην εταιρεία Fininvest στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την 56χρονη Μαρίνα και τον 54χρονο Πιέρ Σίλβιο. Οι δυο τους κατέχουν πλέον το 53% των μετοχών της εταιρείας. Η Μαρίνα είναι πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Fininvest και επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Mondadori, ενώ ο Πιέρ Σίλβιο διοικεί το τηλεοπτικό δίκτυο MFE, πρώην Mediaset.

Το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών πήγε στα τρία παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον δεύτερο γάμο του, την 38χρονη Μπάρμπαρα, την 37χρονη Ελεονόρα και τον 34χρονο Λουίτζι, οι οποίοι δεν κατέχουν διοικητικές θέσεις στις επιχειρήσεις του πατέρα τους.