Επικαιρότητα

Ο Μπελέρης έλαβε άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής – ικανοποίηση στην Αθήνα

Θα πετάξει τη Δευτέρα για το Στρασβούργο με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. «Δικαίωση» ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Protagon Team

Αδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο έλαβε ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης από τις αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα, που θα είναι ενδιάμεσος σταθμός και από την Αθήνα θα μεταβεί στο Στρασβούργο. Στο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται να φτάσει στις 12.30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, όπου ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο Μπελέρης συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Εκτοτε παραμένει φυλακισμένος.

Στην κυβέρνηση σημείωναν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν την ικανοποίησή τους.

«Δικαίωση» αποτελεί το γεγονός ότι ο Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του και θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συγκεκριμένα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε:

«Ο σεβασμός του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι βασικό στοιχείο κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Δικαίωση το ότι ο Φρέντη Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του και θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο».