O Ντόναλντ Τραμπ (στο φόντο) φαίνεται ότι προετοιμάζει τον νεαρό Μπάρον για τον πολιτικό στίβο | Reuters/ CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Ο Μπάρον Τραμπ κάνει πολιτικό ντεμπούτο στη Φλόριντα

Είναι το μικρότερο παιδί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και διορίστηκε ως εκπρόσωπος στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου θα βοηθήσει να κατοχυρωθεί η υποψηφιότητα του πατέρα του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μπάρον μέχρι τώρα είχε μείνει μακριά από την πολιτική. Εκλεισε τα 18 τον Μάρτιο και τελειώνει το σχολείο αυτό το καλοκαίρι
Protagon Team

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δημιουργεί τη δική του πολιτική δυναστεία. Ο Μπάρον Τραμπ, το μικρότερο παιδί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, διορίστηκε ως εκπρόσωπος στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου θα βοηθήσει να κατοχυρωθεί η υποψηφιότητα του πατέρα του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάρον, ο οποίος μέχρι τώρα είχε μείνει μακριά από τα πολιτικά φώτα, έκλεισε τα 18 τον Μάρτιο και τελειώνει το σχολείο αυτό το καλοκαίρι, γράφουν οι Times.

«Ηρθε ο ίδιος σε εμάς και εξέφρασε ενδιαφέρον να γίνει εκπρόσωπος», είπε ο Εβαν Πάουερ, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Φλόριντα. «Η συμμετοχή του επικυρώθηκε το Σάββατο (4 Μαΐου)».

Η προεκλογική ομάδα του Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Μπάρον. Στο συνέδριο, που θα γίνει στο Μιλγουόκι, θα ζητηθεί από τους αντιπροσώπους να επικυρώσουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπάιντεν στις εκλογές.

Ο Τραμπ κερδίζει άνετα μέχρι στιγμής στην κούρσα για την υποψηφιότητα: το Βερμόντ, το οποίο ψήφισε τη Νίκι Χέιλι, παραμένει η μόνη πολιτεία που δεν τον έχει προτιμήσει. Η διαδικασία στο συνέδριο θα έχει απλώς διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.

Η οικογένεια Τραμπ αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην πολιτική ζωή του πρώην προέδρου. Τα ετεροθαλή αδέλφια του Μπάρον, ο Ντόναλντ τζούνιορ και ο Ερικ, συμμετέχουν αμφότεροι στην προεκλογική εκστρατεία του και λέγεται ότι καταρτίζουν τη λίστα με το δυνητικό διοικητικό προσωπικό του Λευκού Οίκου σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ετεροθαλής αδερφή του Μπάρον, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν και οι δύο ανώτεροι βοηθοί στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην προέδρου, το 2017-21. Ο Κούσνερ φέρεται να είναι πιθανός υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

Εν τω μεταξύ, η Λάρα Τραμπ, σύζυγος του Ερικ, εξελέγη πρόσφατα συμπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, του φορέα που διευθύνει το κόμμα και καθορίζει πού ξοδεύεται μεγάλο μέρος των χρημάτων του.

Η Μελάνια Τραμπ, η μητέρα του Μπάρον, εθεάθη σε κάποιες πρόσφατες προεκλογικές εκδηλώσεις στο Μαρ-α-Λάγκο, το οικογενειακό κτήμα των Τραμπ στη Φλόριντα.

Ωστόσο, η πρώην Πρώτη Κυρία δεν ήταν παρούσα στη δίκη του συζύγου της στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για περισσότερα από 130.000 δολάρια που καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ώστε να εξαγοραστεί η σιωπή της για τη σεξουαλική σχέση τους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η σχέση φέρεται να έλαβε χώρα το 2006, τη χρονιά που γεννήθηκε ο Μπάρον και 12 μήνες μετά τον γάμο του Ντόναλντ και της Μελάνια.