Ο Αντετοκούνμπο στο φιλικό προετοιμασίας των Μπακς με την ομάδα της Οκλαχόμα. Σε λίγο ξεκινάει η 11η σεζόν του στο Μιλγουόκι | Rob Ferguson-USA TODAY Sports
Επικαιρότητα

Ο Αντετοκούνμπο για τρία χρόνια ακόμη –και για 186 εκατ. δολάρια!– στους Μπακς

Παρά τις φήμες που ήθελαν τον έλληνα σταρ του ΝΒΑ να μετακομίζει σε άλλη πόλη και άλλη ομάδα, φέρεται να έχει υπογράψει την τριετή επέκταση του συμβολαίου του που θα τον δεσμεύει με τα «Ελάφια» ως το καλοκαίρι του 2028
Protagon Team

Τέλος στο σίριαλ σχετικά με την παραμονή του ή μη στους Μιλγουόκι Μπακς έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος φέρεται να υπέγραψε την τριετή επέκταση του συμβολαίου του, με απολαβές 186 εκατ. δολαρίων.

Η συζήτηση για το μέλλον του Αντετοκούνμπο στα «Ελάφια» ήταν από τα αγαπημένα δημοσιογραφικά θέματα του NBA, καθώς ο ίδιος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπογράψει την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του –είχε εξάλλου απαντήσει αρνητικά σε μια τέτοια ερώτηση που του έκαναν δημοσιογράφοι στο πλαίσιο της Media Day, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν βγάζει νόημα να υπογράψω τώρα το συμβόλαιο. Η δέσμευσή μου στους Μπακς θα είναι πάντα εκεί. Ελπίζω να κάνω μια καλή χρονιά, να πάρω το πρωτάθλημα, να είναι όλοι χαρούμενοι και αν η πρόταση είναι στο τραπέζι, ίσως την πάρω».

Σύμφωνα όμως με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η USA Today, ο έλληνας σταρ συμφώνησε τελικά με τους Μπακς και θα παραμείνει στο Μιλγουόκι ως το καλοκαίρι του 2028 με επιπλέον αμοιβή 186 εκατ. δολάρια για τρία χρόνια.

Ισως να μην είναι καθόλου συμπτωματικό ότι ύστερα από αυτά τα δημοσιεύματα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ανάρτηση στα social media δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη ημέρα και για τη σεζόν που ξεκινάει την Πέμπτη κόντρα στους 76ερς της Φιλαδέλφεια: «Μιλγουόκι, πάμε να το πάρουμε»!

Η σεζόν 2023-2024 είναι η 11η του Αντετοκούνμπο με τους Μπακς.

Οπως σημείωσε η USA Today, η επέκταση του συμβολαίου του Αντετοκούνμπο ξεκινά τη σεζόν 2025-26 με αμοιβή 56,4 εκατ. δολάρια, για να ανέβει στα 62,2 εκατ. δολάρια το 2026-27 και στα 66,8 εκατ. δολάρια την αγωνιστική περίοδο 2027-28.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο αναμένεται να βγάλει από το συμβόλαιό του με τους Μπακς 281 εκατ. δολάρια για την επόμενη πενταετία.