Η Κέιτ Μπλάνσετ στο Φεστιβάλ της Βενετίας, τον Σεπτέμβριο | EPA/ETTORE FERRARI
Επικαιρότητα

Νυχτερίδες εναντίον Κέιτ Μπλάνσετ, σημειώσατε ένα!

Ενα σπάνιο είδος έχει δημιουργήσει αποικία στην έπαυλη της ηθοποιού στην Αγγλία και εμποδίζει τα σχέδιά της για ανακαίνιση, καθώς θεωρείται προστατευόμενο είδος από την τοπική νομοθεσία
Protagon Team

Οι νυχτερίδες χάλασαν τα σχέδια της Κέιτ Μπλάνσετ και του συζύγου της ή μάλλον το αντίθετο συνέβη…

Η διάσημη ηθοποιός θέλησε να ανακαινίσει την έπαυλη που αγόρασε το 2015, έναντι πέντε εκατ. λιρών, στο Ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας, ένα από αυτά τα υπέροχα αριστοκρατικά βρετανικά σπίτια με μεγάλη ιδιόκτητη έκταση γης γύρω του. Γείτονές της, η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Μπράιαν Φέρι, ανάμεσα σε άλλους σταρ.

Ομως, το σπίτι -που παλιά ανήκε στον σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, τον δημιουργό του Σέρλοκ Χολμς, και θεωρείται και ολίγον τι… στοιχειωμένο από τους κατοίκους της περιοχής- μπορεί να φαινόταν εγκαταλελειμένο, αλλά είχε άλλους ενοίκους, διαφορετικούς.

Το κεντρικό κτίριο στην έπαυλη της Κέιτ Μπλάνσετ και του συζύγου της

Σύμφωνα με την Telegraph, τους ανακάλυψαν η 51χρονη Μπλάνσετ και ο 54χρονος σύζυγός της, Αντριου Απτον, όταν αποφάσισαν να γκρεμίσουν το μισογκρεμισμένο κοτέτσι και μία αποθήκη για να χτίσουν στη θέση τους γραφείο και μικρό διαμέρισμα. Στους χώρους αυτούς έχει βρει καταφύγιο ένα σπάνιο είδος νυχτερίδας, το οποίο είναι προστατευόμενο στην περιοχή και κανείς δεν επιτρέπεται να το πειράξει.

Για να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα κτίσματα, το ζευγάρι πρέπει να ζητήσει ειδική άδεια από το δημοτικό συμβούλιο και να λάβει και την έγκριση των οικολόγων, οι οποίοι κλήθησαν να εξετάσουν την περίπτωση.

Αφού επισκέφθηκαν το σημείο, οι οικολόγοι είπαν ότι πρέπει να μην γίνει το παραμικρό αν πρώτα η Μπλάνσετ και ο σύζυγός της δεν παρουσιάσουν σχέδια για τη διάσωση της αποικίας των νυχτερίδων.

Καθώς τα νέα κτίρια στην περιοχή δεν διαθέτουν σημεία στα οποία οι νυχτερίδες μπορούν να κάνουν φωλιές, το συγκεκριμένο είδος έχει αρχίσει να εξαφανίζεται και προστατεύεται από την τοπική νομοθεσία.

Οι ειδικοί πρότειναν διάφορες δοκιμασμένες μεθόδους διατήρησης του πληθυσμού στην έπαυλη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η απάντηση του ζεύγους, που θα πρέπει αναγκαστικά να συγκατοικήσει με τα ιπτάμενα θηλαστικά -την εποχή μάλιστα του κορονοϊού…