Πυροσβέστες επιχειρούν σε ένα από τα σημεία όπου έπεσαν συντρίμμια | REUTERS/Gleb Garanich
Επικαιρότητα

Νύχτα τρόμου στο Κίεβο: 51 τραυματίες από ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν νοσοκομείο και πολυκατοικίες

Δεύτερη επίθεση μέσα σε τρεις ημέρες εξαπέλυσαν οι Ρώσοι εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας και παρόλο που οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα, τα συντρίμμια τους προκάλεσαν καταστροφές σε τέσσερις συνοικίες
Protagon Team

Συντρίμμια από πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι εναντίον του Κιέβου, στις 3 το πρωί της Τετάρτης, χτύπησαν νοσοκομείο παίδων και πολυκατοικίες σε τέσσερις συνοικίες της πρωτεύουσας κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 51 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές και οι 10 πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, διαφορετικά οι καταστροφές και τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Παρ’ όλα αυτά, τα συντρίμμια των πυραύλων κατέστησαν ακατοίκητες πολυκατοικίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν δεκάδες ένοικοι.

Ηταν η δεύτερη επίθεση των Ρώσων εναντίον του Κιέβου αυτή την εβδομάδα. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οκτώ ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο 71χρονος Πέτρο Χρόμιν κοιτά έντρομος τις ζημιές στο διαμέρισμά του από τα συντρίμμια του πυραύλου – REUTERS/Sergiy Karazy

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Σέρχιι Πόπκο, ανέφερε, το πρωί της Τετάρτης, ότι υπάρχουν 51 τραυματίες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά. Ολα τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε 10 περίπου σημεία της πόλης, έπεσαν συντρίμμια από πυραύλους που καταρρίφθηκαν, κυρίως στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, όπου 17 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, απομακρύνθηκαν από πολυκατοικία που έπιασε φωτιά.

Ενα κτίριο του Κιέβου στις φλόγες μετά τη ρωσική επίθεση – State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε ότι η Ρωσία άρχισε την επίθεσή της «ακριβώς στις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», εκτοξεύοντας προς το Κίεβο 10 πυραύλους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, μια ακόμα πολυκατοικία υπέστη ζημιές στη συνοικία Ντνιπρόφκσι, από την οποία απομακρύνθηκαν «15 ένοικοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και δύο άτομα με αναπηρία».

Παράλληλα, «ένας πύραυλος έπεσε στον χώρο ενός από τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας», δήλωσε αργότερα, αναφέροντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Διασώστες μεταφέρουν τραυματία από την επίθεση – REUTERS/Gleb Garanich

Την ίδια στιγμή, στόχος ρωσικής επίθεσης έγινε για μία ακόμα φορά η Οδησσός, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γκενάντι Τρουχάνοφ.

«Δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε χωρίς να αναφέρει αριθμό.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής, Σαχέντ, καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη.