O βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος ο Γ’ και η σύζυγός του Καμίλα: θα βρουν έτοιμους 500 υπηρέτες στο Μπάκιγχαμ | Markus Schreiber/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

Νυν απολύεις τον δούλο σου, Κάρολε;

Θόρυβος στη βρετανική βασιλική αυλή, καθώς ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας επιθυμεί να διώξει από τις θέσεις τους 101 υπηρέτες που τον φρόντιζαν όταν ήταν πρίγκιπας. Αλλά, εδώ πού τα λέμε, και πόσους να μαζέψει; Στο παλάτι της Ελισάβετ τον περιμένουν άλλοι 500 τέτοιοι
Protagon Team

Παρά τη φούρια για την κηδεία της Ελισάβετ, η ζωή στο Μπάκιγχαμ κυλάει με νορμάλ τρόπο: ο βασιλιάς Κάρολος έχει μεν τη διπλή σκοτούρα του (και για τη απώλεια της μητέρας του και για την ανάληψη των νέων ευθυνών), όμως δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει το υπαλληλικό προσωπικό που τον φροντίζει ότι ήρθε η ώρα να βρει αλλού δουλειά – τουτέστιν, ο άναξ θα απολύσει κόσμο και κοσμάκη.

Γιατί τέτοια σκληρότητα, απάδουσα με την εποχική συγκίνηση; Διότι άλλο βασιλεύς και άλλο πρίγκιψ. Τώρα που ο Κάρολος θα μετακομίσει στο Μπάκιγχαμ και θα εγκαταλείψει το Κλάρενς Χάουζ δεν χρειάζεται 101 άτομα να τον φροντίζουν. Στο παλάτι υπάρχουν καμιά πεντακοσαριά άλλοι, ιδίας ειδικότητος, οι οποίοι φρόντιζαν τη μητέρα του. Θα πορευτεί με τους δεύτερους, οι οποίοι, ό,τι και να πεις, έχουν πάρει το ανακτορικό κολάι.

Το Μέσο Guardian αποκάλυψε ότι οι προειδοποιητικές επιστολές εστάλησαν στους εργαζομένους ενώ οι εκδηλώσεις πένθους για την Ελισάβετ εξελίσσονταν στη Σκωτία, την περασμένη Δευτέρα. «Ολοι τους είναι πολύ θυμωμένοι» είπε μια πηγή στη βρετανική εφημερίδα. Ο Κάρολος , λοιπόν, τους τσάτισε. Ωστόσο υπάρχει ελπίδα για τον συγκεκριμένο κόσμο της συγκεκριμένης εργασίας.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για τις απολύσεις , έτσι έχουν αρχίσει ζυμώσεις. Μάλλον τη γλιτώνουν οι παρέχοντες και οι παρέχουσες «άμεση υπηρεσία» στον Κάρολο και στην Καμίλα, ενώ οι υπόλοιποι ίσως μετατεθούν στην υπηρεσία άλλων μελών της βασιλικής οικογενείας.

Στους 101 υπαλλήλους περιλαμβάνονται 12 εργαζόμενοι στο Γραφείο Τύπου, τέσσερις μάγειροι, τρεις βαλέδες (υπηρέτες) και ένα ζεύγος μπάτλερ. Οσοι απομακρυνθούν θα λάβουν γερές αποζημιώσεις και βασιλικά μπιλιέτα με συστάσεις, προς επίδειξη στο νέο αφεντικό.

Τα βρετανικά Μέσα διαδίδουν ότι, παρά τη φασαρία που γίνεται, ο Κάρολος δεν θα πολυκάθεται στα ανάκτορα, αφού είναι ένας τόπος που αντιπαθεί από παιδί. Εκεί, όμως, θα έχει το γραφείο του προς διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας και της εθιμοτυπίας.