Ο μακελάρης και το σπίτι | Alpha TV/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Εγγραφο-ντοκουμέντο: Προθεσμιακή κατάθεση €1,5 εκατ. στην Ελβετία ο αιγύπτιος μακελάρης της Γλυφάδας

Σε προσωπικό του -και όχι εταιρικό- λογαριασμό τα χρήματα. Νέες αποκαλύψεις και νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για το ποιος ήταν τελικά ο 76χρονος που σκότωσε τη Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, και τον πρώην καπετάνιο της European Navigation Ηλία Κουκουλάρη
Protagon Team

Nέο έγγραφο-ντοκουμέντο από τις κινήσεις στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία ο 76χρονος μακελάρης της Γλυφάδας, Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράι, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Live News» του Mega – σε μία ακόμη απόδειξη ότι ο δράστης (και αυτόχειρας) της τριπλής δολοφονίας στα γραφεία της European Product Carriers, δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος της οικογένειες Καρνέση.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Αιγύπτιος είχε σε προσωπικό του -και όχι εταιρικό- λογαριασμό στην Ελβετία προθεσμιακή κατάθεση ύψους -ούτε λίγο ούτε πολύ- 1,5 εκατ. ευρώ (χρήματα «κλειστά» στην τράπεζα), συν άλλες 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα στο όνομά του.

Το άνω του 1 εκατ. ευρώ ποσό στην τράπεζα της Ελβετίας φέρεται να είχε κατατεθεί στον προσωπικό λογαριασμό του Αιγύπτιου (άγνωστο υπό ποια μορφή)  ως ανθρώπου της απολύτου εμπιστοσύνης του Σπύρου Καρνέση και η εν λόγω κατάθεση εμφανίζεται σταθερή κάθε μήνα στις κινήσεις του λογαριασμού.

Σε δηλώσεις του στο ίδιο κανάλι, ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση,  Γιάννης Ηρειώτης, αναφέρθηκε στην έκκληση της πλευράς των θυμάτων να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωσης (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. [Αυτός] πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του, ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ομοίως όπως προέκυψε και από την ανακοίνωση της ναυτιλιακής, το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον Αιγύπτιο  δεν ήταν ιδιοκτησίας της Μαρίας Καρνέση, αλλά του αδελφού της -και αντίδικου-  Σπύρου Καρνέση, οπότε δεν τίθεται θέμα έξωσης.

«Ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει από το σπίτι!»

Από την περιγραφή πάντως ενός εκ των υπαλλήλων της εταιρείας, προκύπτει ότι το θέμα του σπιτιού ήταν αυτό που είχε εξοργίσει τον 76χρονο, καθώς και ότι στόχος του δολοφόνου ήταν από την πρώτη στιγμή η Μαρία Καρνέση (και όχι η αδελφή της, Δέσποινα):

«Τον ρώτησα πώς και ήρθε στην εταιρεία. Αυτός μου είπε σήμερα θα τελειώσουν όλα και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη, μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν ότι θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες, και αυτός τότε άνοιξε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο.

»Είδα ότι ο Αρης πήγε στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας, και την κλείδωσε στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον δεύτερο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες», διευκρινίζει ο συγκεκριμένος υπάλληλος και συνεχίζει την περιγραφή του για όσα είδε και άκουσε την ημέρα του μακελειού λέγοντας:

«Οταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Αρης τής είπε ότι θέλει να μιλήσουν, εκείνη του είπε να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου.

»Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Αρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το μέρος μου και προσπάθησε να καλυφθεί, εγώ του ζήτησα να σταματήσει και τότε άκουσα ένα “μπαμ”».

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδλφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον “φόρτιζε”, αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η Αστυνομία κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», ήταν η εκτιμηση με την οποία έκλεισε τις δηλωσεις του ο δικηγόρος.

«Δεν ήταν απλό υπάλληλος»

«Ο Αρης δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος. Ηταν έμπιστος του Σπύρου Καρνέση», τονίζουν άλλες πηγές από το επιχειρηματικό περιβάλλον της οικογένειας.

«Το ό,τι τον είχαν διορίσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών μεταξύ των οποίων η μονοβάπορη Carriager Shipping Inc στην οποία ανήκει το “Elka Glory” – εξηγούσαν- δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στη ναυτιλία. Οι πλοιοκτήτες συνηθίζουν να συμπληρώνουν τα ΔΣ των εταιρειών τους με ανθρώπους εμπιστοσύνης οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Απλώς είναι σίγουροι οι πλοιοκτήτες ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα από όσα λέγονται και γίνονται στα Συμβούλια».

«Το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ο Άρης ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, αυτό ξέραμε. Ήταν το πρώτο διαμέρισμα που είχε αγοράσει πριν πολλά χρόνια όταν αποφάσισε να μείνει στη Γλυφάδα αφού εκεί ήταν η έδρα της εταιρείας. Για ένα διάστημα έμενε εκεί και η μητέρα του η Ελευθερία», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές, δευκρινίζοντας πως «όταν απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία τον προσέλαβε ο Σπύρος Καρνέσης οπότε… δεν έμεινε στον δρόμο».