Κάποτε ο Ντεπαρντιέ αγκάλιαζε με ενθουσιασμό τον Πούτιν (το 2013, στο Σότσι της Ρωσίας), αλλά τώρα άλλαξε ρότα... | EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / POOL
Επικαιρότητα

Ντεπαρντιέ για Πούτιν: Τρελές και επικίνδυνες οι ακρότητές του στην Ουκρανία

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο γάλλος ηθοποιός, ο οποίος επί χρόνια δήλωνε φανατικός υποστηρικτής του ρώσου προέδρου. Τι απάντησε το Κρεμλίνο
Protagon Team

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν φανατικός υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, επικρίνοντας τον ρώσο πρόεδρο για «τις τρελές, απαράδεκτες ακρότητές» του στην Ουκρανία.

Ο γάλλος ηθοποιός, ο οποίος το 2013 έλαβε την ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε ότι«ο ρωσικός λαός δεν ευθύνεται για τις τρελές, απαράδεκτες ακρότητες των ηγετών του, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Ντεπαρντιέ είπε ακόμη ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τις τρεις συναυλίες του στο Παρίσι (1-3 Απριλίου) στους Ουκρανούς, «θύματα αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Το Κρεμλίνο δήλωσε πρόθυμο «να εξηγήσει» την κατάσταση στην Ουκρανία στον ηθοποιό.

Oπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ντεπαρντιέ «δεν καταλαβαίνει απολύτως την κατάσταση».

Το 2013 ο Πούτιν χορήγησε στον Ντεπαρντιέ την ρωσική υπηκοότητα προκαλώντας κατακραυγή στη Γαλλία δεδομένου ότι ο ηθοποιός κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την πατρίδα του για να αποφύγει να φορολογηθεί με έναν νέο φόρο για τους εκατομμυριούχους.

Ο ηθοποιός μάλιστα, παρέλαβε το νέο διαβατήριό του από τον ίδιο τον Πούτιν στην εξοχική κατοικία του ρώσου προέδρου στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ αργότερα βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.