Επικαιρότητα

Νοσοκομείο Νίκαιας: Πωλούσε πλαστά αρνητικά τεστ covid σε αποκλειστικές νοσοκόμες

Συνελήφθη η γυναίκα που έφτιαχνε και πωλούσε έναντι μόλις 10 ευρώ τα πλαστά πιστοποιητικά
Protagon Team

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ covid σε αποκλειστικές νοσοκόμες, προκειμένου αυτές να μπορούν να εργάζονται στο νοσοκομείο της Νίκαιας ως συνοδοί ασθενών, έφθασε η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής τρεις αλλοδαπές, ηλικίας 31, 45 και 51 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικού και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατ’ εξακολούθηση.

Το απόγευμα της ιδίας μέρας, η 51 ετών αλλοδαπή προσπάθησε να εισέλθει στο νοσοκομείο της Νίκαιας ως συνοδός ασθενούς που νοσηλευόταν, επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ, με τα στοιχεία της 45χρονης, η οποία βρισκόταν μαζί της στο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη τις συνέλαβαν αμφότερες, καθώς, όπως διαπιστώθηκε προανακριτικά, την επίμαχη βεβαίωση την είχαν προμηθευτεί από την 31 ετών κατηγορούμενη.

Η εν λόγω γυναίκα εντοπίστηκε και συνελήφθη τη στιγμή που παρέδιδε την πλαστή βεβαίωση, έναντι  10 ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε, η αλλοδαπή έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακoύ και rapid test για τον COVID-19 και τις πωλούσε, έναντι 10 ευρώ, σε άλλες γυναίκες, που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, προκειμένου να τους επιτρέπεται να εισέρχονται στο νοσοκομείο ως συνοδοί ασθενών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.