Η φωτογραφία με την οποία συνόδευσε τη σχετική ανάρτησή του στο Facebook o έμπιστος συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, Πάνος Πανοτόπουλος | Facebook
Επικαιρότητα

Νοσοκομεία: Στην αντεπίθεση μέχρι και ο κολλητός του Πολάκη με το βουλκανιζατέρ

Ο μηχανολόγος μηχανικός και έμπιστος συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας που εν μία νυκτί βρέθηκε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, βγήκε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία για τους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία
Protagon Team

Το όνομα του Πάνου Πανοτόπουλου είχε έρθει στο προσκήνιο μετά τον διορισμό του το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως εντεταλμένου συμβούλου στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), με αρμοδιότητα αντιπροέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Απολαβές, 3.897 ευρώ τον μήνα (46.000 ευρώ τον χρόνο). Καθόλου άσχημα για τον στενό και έμπιστο συνεργάτη του Παύλου Πολάκη, που δήλωνε μηχανολόγος μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα στον Τύπο, έως και το 2012 διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. Οι ορίζοντές του όμως άνοιξαν από τον Σεπτέμβριο του 2015, με το που ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας ο Παύλος Πολάκης και τον διόρισε στο πολιτικό του γραφείο, με απόφαση ανηρτημένη στη «Διαύγεια» στις 24 Μαρτίου 2017.

Σήμερα, η περίπτωση του 82χρονου πρώην πολιτευτή της ΝΔ (και πιο πριν των ΑΝΕΛ και του ΛΑΟΣ) Κωνσταντίνου Πατέρα, που διορίστηκε από το υπουργείο Υγείας διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, για να παραιτηθεί λίγες ημέρες αργότερα υπό το βάρος των αντιδράσεων για τα κριτήρια επιλογής του (περισσότερα εδώ), έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (ξεχνώντας προφανώς περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Πανοτόπουλου), ενώ στον «πόλεμο» ανακοινώσεων που ακολούθησε, μπήκε μέχρι και η προσωποποίηση του ρουσφετιού επί ΣΥΡΙΖΑ, που από το βουλκανιζατέρ βρέθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου της Σαντορίνης.

«Ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεοκοπία», βγήκε να πει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου για να ακολουθήσει η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας με πρώτη – πρώτη την αναφορά στον διορισμό του κολλητού του Παύλου Πολάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση. Οι Ελληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά  στην απάντησή της η Πειραιώς, επαναλαμβάνοντας ότι «οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση».

Οσο για το θέμα Πατέρα, διαβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει «περιπτώσεις αστοχιών».

«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Στον «πόλεμο» αυτό ανακοινώσεων παρενέβη και ο πρώην αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Θήρας, ο οποίος με ανάρτησή του καταγγέλλει τα ψέμματα όπως λέει, της ΝΔ, φωνάζοντας «τιμή μου και καμάρι μου» για το βουλκανιζατέρ (που όπως επιμένει, δεν είχε ποτέ).

«Είπα να μην μιλήσω αλλά δεν σ’αφήνουν ν’αγιάσεις τα ψέματα στις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Προκαλώ λοιπόν τον υπουργό Υγείας, να ανατρέξει στο διορισμό μου στο υπουργείο τον Ιανουάριο του 2016 και αν δεν βρεθεί γνήσιο πτυχίο από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, να μου ζητήσει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα χρήματα των μισθών μου [….]  Και κομμένη η πλάκα με το βουλκανιζατέρ που ΔΕΝ είχα ΠΟΤΕ. Αλλά και να είχα τιμή μου και καμάρι μου θα ήταν», έγραψε σε αναρτησή του ο κολλητός του Παύλου Πολάκη που σήμερα απολαμβάνει ακόμη τους καρπούς της σύντομης θητείας του στη διοίκηση του νοσοκομείου της Σαντορίνης (από την οποία παραιτήθηκε αρκετές εβδομάδες μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου).