Μετά τον Παύλο Πολάκη και ο Νίκος Παππάς σήκωσε το δάχτυλο κατά των πολιτικών του αντιπάλων | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Νίκος Παππάς για Προανακριτική: Ολα γίνονται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «τόλμησε να εισπράξει υπέρ του Δημοσίου»

Ξεχνώντας το εκκωφαντικό φιάσκο με την απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο με το όνομα και την υπογραφή του, ο πρώην υπουργός θέλησε να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα για το οποίο εγκαλείται, σε μία απλή αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών. Τι είπε σήμερα για τον άλλοτε «εκλεκτό» του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καλογρίτσα
Protagon Team

«Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» είπε από μέσα του ο Νίκος Παππάς και υπερασπιζόμενος τον εαυτό του έναντι της πρότασης της πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του, ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής, ότι όλα γίνονται επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα τόλμησε να αξιώσει και να εισπράξει χρήματα από τους καναλάρχες.

Ξεκινάτε αυτή την ιστορία επειδή τολμήσαμε να εισπράξουμε όσα δεν τολμήσατε ποτέ, ενώ υπογράφετε με τη σέσουλα αναθέσεις, είπε ο κ. Παππάς, και απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, προειδοποίησε: «να έχετε το νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε».

«Επρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν γι’ αυτό, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Παππάς, «για μία διαδικασία όπου το Δημόσιο δεν δαπάνησε, αλλά εισέπραξε χρήματα, αυτά που είχατε αρνηθεί συστηματικά να εισπράξετε, συστηματικά παραβιάζοντας το Σύνταγμα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παππάς δήλωσε υπερήφανος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση, απέναντι σε μια «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για το κοινό νου» -όπως τη χαρακτήρισε- πρόταση της ΝΔ.

«Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού, όπως ορκίστηκα να το κάνω και όπως οφείλω να το κάνω. Τα έφερε έτσι η τύχη που η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε μία ημέρα που συνοδεύεται από το αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας», είπε χωρίς να αποφύγει τον πειρασμό να κάνει τη γνωστή σπέκουλα με την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα. Και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, πρόσθεσε «απειλώντας» εκ νέου: «Η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Σκανδαλώδες ρυθμίσεις, απευθείας ανάθεσης, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όποιος νομίζει ότι αυτά θα ξεχαστούν κάνει πολύ μεγάλο λάθος, θα έρθει η ώρα που αυτά θα ελεγχθούν και θα αγχωθούμε αναλυτικά».

Ξεχνώντας το εκκωφαντικό φιάσκο με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο με το όνομα και την υπογραφή του για «τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», ο Νίκος Παππάς θέλησε να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα για το οποίο εγκαλείται, σε μία απλή αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών.

«Καλείστε να ψηφίσετε στο τέλος αυτής της συνεδρίασης. Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία υπερκοστολόγησης, που έγινε για μια προμήθεια ή ένα δημόσιο έργο. Δεν υπάρχει καν κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερα απ’ όσα θα έπρεπε να εισπράξουμε. Τι υπάρχει; Υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών. Και έχουμε την ΝΔ να υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους αυτής της αστικής διαφοράς. Να αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, να αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων και να σπάει κάθε ρεκόρ σε εθελοδουλίας και θράσους», υποστήριξε πριν βάλει κατά της αξιοπιστίας του -κάποτε «εκλεκτού» της Πρώτης Φοράς Αριστερά για το SYRIZA TV- Χρήστου Καλογρίτσα.

Οπως μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, ο άλλοτε «κόκκινος» εργολάβος βγήκε να τον κατηγορήσει με αντιφατικούς ισχυρισμούς, μόνο και μόνο επειδή αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και δεσμεύτηκαν τα χρήματα του.

Και τώρα, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Παππάς, η Νέα Δημοκρατία «ζητάει τα ρέστα από τη δική μας παράταξη, που εφάρμοσε το Σύνταγμα και εισέπραξε χρήματα από την χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων για πρώτη φορά από το 1989. Και το κάνει αυτό με το να πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό, την ώρα που τα κανάλια, αυτή την στιγμή, λειτουργούν με τον νόμο που ψηφίσαμε», όπως επεσήμανε.