| ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Επικαιρότητα

Νίκος Ανδρουλάκης: Αφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο της Φώφης Γεννηματά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τίμησε με αυτόν τον τρόπο «τη συμβολή και της ίδιας στην προσπάθεια αναγέννησης της παράταξης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις κάλπες της 21ης Μαΐου»
Protagon Team

Ενα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά άφησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τίμησε έτσι τη συμβολή και της ίδιας στην προσπάθεια αναγέννησης της παράταξης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις κάλπες της 21ης Μαΐου», όπου το κόμμα έλαβε το 11,45% των ψήφων (από 8,10% το 2019),  ανέφερε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμά της η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο Α’ Νεκροταφείο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.

Η τοποθέτηση Ανδρουλάκη στο Προεδρικό

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ συμφώνησαν στη διενέργεια εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την τοποθέτηση του σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων και υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ευρωπαϊκή εμπειρία (περισσότερα εδώ).