Επικαιρότητα

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στον BOAK με θύματα τρεις νέους

Τουριστικό μίνι βαν συγκρούστηκε με ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα νεαρά άτομα. Τα δύο αγόρια άφησαν την τελευταία τους πνοή στον τόπο του δυστυχήματος ενώ το τρίτο εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Μία κοπέλα νοσηλεύεται διασωληνωμένη
Protagon Team

Τρία νεκρά αγόρια, ηλικία 15, 19 και 20 ετών, και μια 22χρονη κοπέλα να δίνει μάχη για τη ζωή της στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων είναι ο τραγικός απολογισμός του νέου τροχαίου που έγινε στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, τα δύο αγόρια άφησαν την τελευταία τους πνοή στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ το τρίτο εξέπνευσε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, όπου μεταφέρθηκε.

Σημειώνεται πως από τις αρχές του έτους, τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη έχουν φθάσει τα 39.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις νέοι, όλοι Χανιώτες, συγκρούστηκε στον ΒΟΑΚ στην περιοχή του Γαλατά με μίνι βαν στο οποίο επέβαιναν συνολικά 19 άτομα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση διερευνώνται από την Τροχαία, ωστόσο κάποιες πρώτες μαρτυρίες ανέφεραν πως το ΙΧ επιχείρησε προσπέραση, ωστόσο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και χτύπησε στο πρανές στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Το όχημα φέρεται μάλιστα να «σύρθηκε» για αρκετά μέτρα προτού χτυπήσει πλαγιομετωπικά με το τουριστικό βαν.

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και κλιμάκιο της Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Οι επιβαίνοντες στο μίνι βαν δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους.

Φωτογραφία: Χανιώτικα Νέα