Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών κατά του φορολογικού νομοσχεδίου | INTIMENEWS
Επικαιρότητα

Νέο φορολογικό: Αλλαγές στο… παρά πέντε για ταξί, καφενεία και περίπτερα

Ποιες είναι οι συνολικά τέσσερις βασικές εξαιρέσεις-βελτιωτικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου που ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης
Protagon Team

Τέσσερις βασικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νέο φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «η  κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει πλήρως, από τις προβλέψεις για το τεκμήριο, τα καφενεία στα χωριά με κάτω από 500 κατοίκους και στα νησιά των 3.100 κατοίκων, από τις προβλέψεις του νόμου».

«Ετσι κι αλλιώς –σημείωσε– μιλάμε για 1.800 επιχειρήσεις και με έσοδα τα οποία θα ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα. Οι επιβαρύνσεις ήταν 35 ευρώ, 70 ευρώ, 120 ευρώ ετησίως. Για τέτοιου είδους επιβαρύνσεις μιλούσαμε. Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση αποφασίζει να τα εξαιρέσει»,

Αντίστοιχα, συμπλήρωσε ο υπουργός, «επειδή τα περίπτερα εμπορεύονται προϊόντα με χαμηλό κέρδος, μας έπεισαν, στον διάλογο, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ειδική εξαίρεση ως προς τον τζίρο, ως προς την επιβάρυνση λόγω τζίρου».

Η τρίτη παρέμβαση, ανακοίνωσε, «αφορά στους ασφαλιστικούς συμβούλους που δουλεύουν σε μέχρι δύο εταιρείες. Υπάρχει μια ομοιότητα με τους εργαζόμενους με μπλοκάκια και γι’ αυτό θα υπάρξει και εκεί εξαίρεση».

Στα ταξί, τέλος, όπως είπε, «όσοι έχουν μερίδιο μέχρι 25% θα έχουν μείωση κατά 50% στο τεκμήριο που επιβάλλεται από τον νόμο».