Η Νόα Μαρσιάνο ήταν 19 ετών και είχε απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου | Twitter
Επικαιρότητα

Νεκρή μια ισραηλινή στρατιώτης όμηρος της Χαμάς

Σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό, ισχυρίζεται η τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους Παλαιστίνιους
Protagon Team

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο της Νόα Μαρσιάνο, 19χρονης ισραηλινής στρατιώτη που κρατούσε όμηρο η Χαμάς στη Γάζα, την επομένη της δημοσιοποίησης από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση μιας φωτογραφίας στην οποία την παρουσιάζει ως «νεκρή από βομβαρδισμό» του Ισραήλ.

«Η δεκανέας Νόα Μαρσιάνο από την πόλη Μοντίιν (…) κηρύσσεται νεκρή από τον στρατό. Αυτή είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ανέφερε ο ιστραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, όπου προσθέτει ότι έχει ενημερώσει την οικογένεια της νεαρής γυναίκας.

Το βράδυ της Δευτέρας, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, που δήλωσε ότι ονομάζεται Αμπού Ομπέιντα, ανακοίνωσε τον θάνατο της ισραηλινής στρατιώτη στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο εχθρός χτυπά και δεν είναι μόνον η ζωή των αμάχων Παλαιστινίων που κινδυνεύει, ο εχθρός δεν νοιάζεται αν θα σκοτώσει τους αιχμαλώτους: η απόδειξη είναι ότι σκότωσε την αιχμάλωτη στρατιώτη που είχε απαχθεί ζωντανή, αλλά σκοτώθηκε πριν από μέρες σε βομβαρδισμό του εχθρού», σύμφωνα με τον Ομπέιντα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι η όμηρος σκοτώθηκε έπειτα από βομβαρδισμό. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, στη φωτογραφία φαίνεται η γυναίκα να έχει βασανιστεί και να έχει σκοτωθεί από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ είναι ακρωτηριασμένη.

Η Χαμάς είχε επίσης μεταδώσει βίντεο της νεαρής γυναίκας που υποτίθεται ότι είχε τραβηχτεί στις 4 Νοεμβρίου. Σε αυτό η νεαρή γυναίκα απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή της.