437
Ο Παναγιώτης Γκιώνης στον αγώνα του με τον Αχμέντ Σαλέχ, που δεν έδειξε η ΕΡΤ | REUTERS/Thomas Peter

Νέες βολές κατά ΕΡΤ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Γκιώνη στο πινγκ-πονγκ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 19:36
Ο Παναγιώτης Γκιώνης στον αγώνα του με τον Αχμέντ Σαλέχ, που δεν έδειξε η ΕΡΤ
|REUTERS/Thomas Peter

Νέες βολές κατά ΕΡΤ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Γκιώνη στο πινγκ-πονγκ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 19:36

Μία ημέρα μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη μη μετάδοση του αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια από την ΕΡΤ, ακούγονται νέα παράπονα, αυτή τη φορά για τη μη μετάδοση του προκριματικού αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη στο πινγκ-πονγκ.

Ο έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τον Αχμέντ Σαλέχ στον τρίτο γύρο του μονού ανδρών με 4-1 στα γκέιμ.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) επιτέθηκε στην ΕΡΤ για την παράλειψη. «Και για τον Παναγιώτη Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;», ανέφερε το αιχμηρό σχόλιό της.

Στην απάντησή του, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, τονίζει πως παρότι ζητήθηκε από την ΕΡΤ η κάλυψη του ματς, η εταιρία παραγωγής απέρριψε το αίτημα «ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων».

Σημειώνει μάλιστα πως «η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ, μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του διευθυντή Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργου  Λυκουρόπουλου:

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News