Νέα πολωτική δήλωση από τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη (φωτ. αρχείου) | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Νέες καταγγελίες Κασσελάκη κατά «87» και Τσίπρα – Αφωνία για Πολάκη

Σε νέα βίντεοσκοπημένη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του κόμματος από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Δεν προτείνει ωστόσο προσφυγή σε εκλογές ανάδειξης ηγεσίας, ενώ αποφεύγει και πάλι να αναφερθεί στον ανεξάρτητο βουλευτή Χανίων
Protagon Team

Νέα επίθεση κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που συσπειρώνεται γύρω από τους «παλαιούς προεδρικούς» εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης την Παρασκευή, με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη ημέρα και τα συντονισμένα πυρά που δέχθηκε από τη λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα».

Με τη νέα ανάρτησή του, όπως και σε εκείνη της Πέμπτης, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να αγνοήσει το γεγονός ότι του έγινε σκληρή κριτική και από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την ηγεσία του, και πρακτικά «έδειξε» τους «87» –μια άλλη ονομασία για την τάση υπό στελέχη όπως η Ολγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Κώστας Ζαχαριάδης– την πόρτα της εξόδου.

«Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε άλλωστε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι βρίσκονται πίσω από «ένα οργανωμένο σχέδιο» που στοχεύει στον «καθημερινό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ», προκειμένου να απογοητευτούν οι υποστηρικτές του κόμματος και να το εγκαταλείψουν.

Επιδιώκοντας, ενδεχομένως, να εκμαιεύσει και μια επίσημη αντίδραση από το στρατόπεδο των «87» –καθώς δεν υπήρξε σχετική τοποθέτησή τους ούτε μετά την ανάλογου περιεχομένου ανάρτηση που προηγήθηκε–, τους κατηγόρησε επίσης ότι επιδιώκουν τη ρευστοποίηση του κόμματος «σε μια νεφελώδη “Κεντροαριστερά” με “σωτήρα” επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».

«Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα» δεσμεύτηκε εξάλλου ο ίδιος, χωρίς να κάνει κάποια νύξη για εσωκομματικές κάλπες ή συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να αποτρέψει τα παραπάνω σενάρια.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται.

Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω.

Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις.

Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.

Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.

Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα.

Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.

Τη νέα ανάρτηση Κασσελάκη συνόδευε (τι άλλο;) βίντεο με μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του:

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε και το προηγούμενο 24ωρο από τους «87», αντί «να αποχωρούν από συνεδριάσεις εκδίδοντας κείμενα που διαιρούν, να αναλογισθούν» αν στρατεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ «ή σε κάποιο κόμμα που ακόμα δεν έχει γίνει και περιμένουν το σήμα ώστε να αποχωρήσουν ομαδικά», και να λάβουν τις αποφάσεις τους «τώρα».

Αμφότερες οι αναρτήσεις θυμίζουν τη ρητορική της Κουμουνδούρου περί «εσωτερικού εχθρού» κατά των στελεχών που τελικά αποχώρησαν από το κόμμα, ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά.

Ενα άλλο κοινό σημείο στις δηλώσεις του προέδρου μετά τις εξελίξεις της Πέμπτης είναι η αγνόηση της περίπτωσης Πολάκη, όπως προαναφέρθηκε. Απαντώντας στην κριτική του σφακιανού βουλευτή στην επίμαχη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης περιορίστηκε να του πει ότι «δεν σηκώνει το γάντι». Το πέταξε, όμως, ξανά και ξανά στα στελέχη που θεωρούνται συνομομιλητές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό…