Τις συνηθίζει τις απειλές κατά της Δύσης ο κάποτε μετριοπαθής ρώσος πολιτικός είτε πρόκειται για «εφιαλτικό χειμώνα», αν η Ρωσία διακόψει το αέριο, είτε για τα πυρηνικά όπλα, είτε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο | Sputnik/Valentin Yegorshin/Pool
Επικαιρότητα

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Παγκόσμιος πόλεμος εάν δοθούν πύραυλοι στους «ψυχοπαθείς του Κιέβου»!

Στην εμπρηστική ρητορική του Κρεμλίνου, που απειλεί ακόμα και με πυρηνικό χτύπημα, επέμεινε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, «απαντώντας», έτσι, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η οποία θα εξετάσει την περαιτρέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, ύστερα από τα τελευταία «τυφλά» πλήγματα κατά πολιτικών στόχων σε ολόκληρη τη χώρα
Protagon Team

Ως τον ταχύτερο τρόπο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στο επίπεδο ενός παγκόσμιου πολέμου χαρακτήρισε το ενδεχόμενο παράδοσης συστημάτων πολλαπλών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας (MLRS) στο Κίεβο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος συχνά «συμπληρώνει» την απειλητική ρητορική του ρώσου προέδρου.

Οπως έγραψε ο ίδιος στο κανάλι του στο Telegram την Τρίτη, «ο γρηγορότερος τρόπος για να οδηγηθεί σε μη αναστρέψιμες συνέπειες η σύγκρουση στην Ουκρανία, σε ένανπαγκόσμιο πόλεμο, είναι ο εφοδιασμός των ψυχοπαθών του Κιέβου με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας MLRS».

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της Ουκρανίας να σκεφτούν λογικά και να λάβουν υπόψιν τους «υπαρξιακούς κινδύνους» που ελλοχεύουν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Επεσήμανε, δε, ότι η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι μία νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεπαγόταν ήττα της Συμμαχίας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη σύγκρουση.

«Η παρατήρηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι η νίκη της Ρωσίας θα σημάνει την ήττα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι μια άμεση επιβεβαίωση ότι η Συμμαχία συμμετέχει στον πόλεμο εναντίον της χώρας μας. Οχι και τόσο έξυπνη κίνηση, ωστόσο ήρθε από μια ειλικρινή καρδιά. Επιτέλους ένας νορβηγός φίλος ομολόγησε», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Την Τετάρτη ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η αποστολή περισσότερων συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα», με φόντο τη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Η έκκληση της Ουκρανίας για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια αναμενόταν να βρεθεί την ίδια ημέρα στην ημερήσια διάταξη ακόμη μίας συνάντησης, στην οποία μετέχουν αξιωματούχοι από άμυνας από σχεδόν 50 χώρες, η οποία επίσης θα λάβει χώρα στη βελγική πρωτεύουσα. Ο αμερικανός ΥΕΘΑ Οστιν Λόιντ πρόκειται να συμμετάσχει και στις δύο συναντήσεις, μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Το ουκρανικό αίτημα για την ενίσχυση της αεράμυνάς του ακολούθησε των πολλαπλών βομβαρδισμών κατά μη στρατιωτικών στόχων, ανάμεσα σε άλλους, τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας πίσω νεκρούς και μεγάλες καταστροφές σε πόλεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

Τα πλήγματα αυτά ήρθαν ως απάντηση για την έκρηξη του Σαββάτου στη γέφυρα της Κριμαίας. Η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για το περιστατικό, με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB να ανακοινώνει την Τετάρτη ότι συνέλλαβε οκτώ υπόπτους.