451
Ο απρόσμενος επισκέπτης στο σπίτι της οικογένειας των Νεοζηλανδών |

Νέα Ζηλανδία: Νεαρή φώκια μπήκε σε σπίτι και άραξε στον καναπέ για δύο ώρες

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 12:11
Ο απρόσμενος επισκέπτης στο σπίτι της οικογένειας των Νεοζηλανδών
|

Νέα Ζηλανδία: Νεαρή φώκια μπήκε σε σπίτι και άραξε στον καναπέ για δύο ώρες

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 12:11

Εναν απρόσμενο αλλά πολύ… ευγενικό επισκέπτη είχε στο σπίτι της για δύο ώρες η οικογένεια Ρος στη Νέα Ζηλανδία.

Μία νεαρή φώκια κατάφερε να περάσει από το άνοιγμα στην εξώπορτα που χρησιμοποιεί η γάτα της οικογένειας και να παραμείνει στο ισόγειο για δύο ώρες.

Λίγο πριν από τις 6 το πρωί, η μητέρα έφυγε για να πάει στο γυμναστήριο. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 12 ετών, κοιμόνταν στον πάνω όροφο. «Κάτι άκουσα σαν γάβγισμα όταν έβαλα μπρος το αυτοκίνητο, αλλά νόμιζα ότι ήταν σκύλος και δεν έδωσα σημασία», διηγήθηκε η Τζεν Ρος.

Οταν γύρισε όμως από το γυμναστήριο, μία ώρα αργότερα, την περίμενε μια τεράστια έκπληξη: άνοιξε την εξώπορτα και είδε μπροστά της, στο χολ, μία φώκια! Το θαλάσσιο κήτος πρέπει να ξαφνιάστηκε γιατί το έβαλε στα πόδια –ή μάλλον στα… πτερύγια– και πήγε πιο μέσα να κρυφτεί στο καθιστικό.

Μετά την αρχική έκπληξη, η Τζεν ανέβηκε, ξύπνησε τα παιδιά και τα έφερε κάτω να δουν τον επισκέπτη τους. Η φώκια είχε στρογγυλοκαθίσει στον καναπέ και αναπαυόταν. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Η γάτα δεν βρισκόταν πουθενά. Ο μόνος που έλειπε από το σπίτι ήταν αυτός που δεν… έπρεπε να λείπει: Ο πατέρας της οικογένειας, Φιλ Ρος, ο οποίος είναι θαλάσσιος βιολόγος. «Ηταν η μόνη φορά που χρειάζεσαι έναν θαλάσσιο βιολόγο στο σπίτι και εγώ έλειπα!», είπε ο ίδιος.

Η φώκια έμεινε περίπου δύο ώρες στο σπίτι, που βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από τον ωκεανό.

Ο Ρος πιστεύει ότι η γάτα της οικογένειας είχε βγει έξω να υπερασπιστεί την περιοχή της απέναντι στη φώκια, αλλά αυτή φοβήθηκε από την παρουσία της. Ετσι, όταν η γάτα μπήκε στο σπίτι από το άνοιγμα στην εξώπορτα, η φώκια την ακολούθησε. Τότε ήταν η γάτα που το έβαλε στα πόδια, καθώς βρέθηκε σε γειτονικό σπίτι. Οταν επέστρεψε, αρνιόταν να κατέβει από τον πάνω όροφο. «Ηταν φανερά στρεσαρισμένη», είπε η Τζεν.

Εκτός από τη γάτα πάντως, τίποτα άλλο στο σπίτι δεν ταράχθηκε, καθώς η φώκια –την οποία ονόμασαν Οσκαρ– ήταν πολύ ήσυχη και δεν έκανε καμία ζημιά, ούτε λέρωσε τον καναπέ.

Μετά από λίγες προσπάθειες, η μητέρα κατάφερε να διώξει τον Οσκαρ έξω από το σπίτι και κάλεσε τις ειδικές υπηρεσίες, οι οποίες ήρθαν μετά από λίγη ώρα, καθώς εκείνο το πρωί είχαν δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για να απομακρύνουν φώκιες από τη γειτονιά.

Είναι η περίοδος που τα μικρά ανοίγουν τα… πτερύγιά τους και ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, μερικές φορές μέσα από αυλές και σπίτια. «Οπως όλοι οι έφηβοι, κάποιες φορές δεν παίρνουν και τις πιο λογικές αποφάσεις», είπε χαριτολογώντας ο θαλάσσιος βιολόγος.

Οι φώκιες στη Νέα Ζηλανδία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και εμφανίζονται συχνότερα σε κατοικημένες περιοχές. Οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή γιατί μπορούν να κινηθούν ταχύτατα και να τραυματίσουν τους ανθρώπους αν θεωρούν ότι απειλούνται, ενώ μπορεί να είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...