| Reuters
Επικαιρότητα

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Η Ελλάδα παρενοχλεί στο Αιγαίο, είναι πιόνι»

Ο τούρκος πρόεδρος επιλέγει την κλιμάκωση της έντασης βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η εμπρηστική ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας
Protagon Team

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει ακάθεκτος την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα με νέα ομιλία του.

«Η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχές και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος λειτουργούν ως “πιόνια” κάποιου», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

«Οι ναυτικοί μας είναι πολεμιστές στα χνάρια των διαβόητων αρχηγών που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη και είχαν στη σημαία τους το Κοράνι και κάθε μέρα ξεκινούν την ημέρα τους με την ευχή του Θεού» πρόσθεσε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο γνωρίζουμε καλά τους λόγους αυτών που με τον θόρυβο που προκαλούν επιχειρούν να πετσοκόψουν τα δικαιώματα μας» ισχυρίστηκε ο τούρκος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τον λόγο για τον οποίο η ΕΕ, την είσοδο στην οποία περιμένουμε, μας αποκλείει και εντάσσει χώρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εμάς».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά δίπλα στα σύνορα μας, ενώ δεν μας τα πουλούν» είπε.

«Πλέον, πλέουμε στις θάλασσές μας με τις φρεγάτες μας. Κάποιος όμως περιμένει κάτι από κάπου. Υπάρχουμε με τα μη επανδρωμένα μας, τα οπλισμένα μη επανδρωμένα μας και τα Akıncı (drone) μας. Τώρα είμαστε με τον Gökbey (ελικόπτερα) μας. Τώρα, με αυτά τα όπλα, είμαστε ο μπελάς όσων είναι εχθροί μας στον κόσμο. Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θαυμάζει άλλες χώρες στον κόσμο, με τις δυνατότητες που έχει. Τελείωσε αυτό, τώρα είναι ιστορία» κατέληξε.