Ανοιγμα καταστημάτων για τις γιορτινές αγορές με την υπηρεσία click away στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis /SOOC
Επικαιρότητα

Νέα μέτρα από το υπ. Υγείας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού τις γιορτές

Ισχυρή σύσταση ώστε να τηρηθούν από όλους ακόμη εννέα μέτρα προστασίας της Covid ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Protagon Team

Για επιπλέον μέτρα πρόληψης της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενημερώνει τους πολίτες με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

Κι αυτό διότι η περίοδος των χριστουγεννιάτικων εορτών παραδοσιακά συνδέεται με δραστηριότητες, όπως οι κοινωνικές συναθροίσεις, οι αγορές και οι μετακινήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις ενδεχόμενες ελλιπείς συνθήκες αερισμού των κλειστών χώρων, θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ετσι, επιπλέον για τις γιορτές συστήνονται ισχυρά τα ακόλουθα:

Υπενθυμίζεται ότι οι συναθροίσεις, δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού αναστέλλονται. Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο εννέα συμμετεχόντων που προέρχονται από έως δύο οικογένειες.