Οι Καραμπινιέροι μεταφέρουν τον δράστη της γυναικοκτονίας της Τζούλια Τσεκετίν στη φυλακή | EPA/FILIPPO VENEZIA
Επικαιρότητα

Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία: 27χρονη έγκυος και μητέρα ενός παιδιού το θύμα

Ο φερόμενος ως δράστης είναι 41 ετών, από το Κόσοβο. Στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με τη Βανέσα Μπάλαν και το τελευταίο διάστημα την παρακολουθούσε και την καταδίωκε, όπως είχε καταγγείλει η ίδια
Protagon Team

Μια ακόμη γυναικοκτονία προκαλεί οργή και πένθος στην Ιταλία, μόλις δύο εβδομάδες μετά την κηδεία της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν, η δολοφονία της οποίας προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και διαδηλώσεων.

Η 27χρονη Βανέσα Μπάλαν, έγκυος τριών μηνών και μητέρα ενός παιδιού τεσσάρων ετών, η οποία ήταν ταμίας σε σουπερμάρκετ, κοντά στο Τρεβίζο, στην περιφέρεια Βένετο, δολοφονήθηκε με τουλάχιστον επτά μαχαιριές, έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας 41 ετών, με καταγωγή από το Κόσοβο, με τον οποίο η Βανέσα παλαιότερα είχε δεσμό και πριν από δυο μήνες τον είχε καταγγείλει ότι την παρακολουθούσε και την καταδίωκε.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι ο άνδρας έσπασε την πόρτα του σπιτιού της γυναίκας με σφυρί και την τραυμάτισε θανάσιμα στον θώρακα.

Την αστυνομία και το ασθενοφόρο κάλεσε ο ένοικος του διπλανού σπιτιού, ενώ ο άνδρας της Βανέσα Μπαλάν, ο οποίος αρχικά ανακρίθηκε ως ύποπτος, είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο 41χρονος άνδρας εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τρεβίζο και βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση.

Πρόκειται για τον Μπουγιάρ Φαντάι, με καταγωγή από το Κόσοβο. Χθες, έφτασε με το αυτοκίνητό του σχεδόν μέχρι τα σύνορα της Ιταλίας με την Σλοβενία, αλλά στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, η γυναίκα είχε γνωρίσει τον Φαντάι στο σούπερ μάρκετ όπου η ίδια δούλευε ως ταμίας.

Για λίγους μήνες, διατήρησε μαζί του εξωσυζυγική σχέση, αλλά όταν αποφάσισε να την διακόψει, ο Φαντάι δεν δέχθηκε την απόφαση και άρχισε να την καταδιώκει.

Η γυναίκα μίλησε με τον σύντροφό της, με τον οποίο είχε αποκτήσει ένα παιδί που είναι τεσσάρων ετών, ενώ ήταν στο μεταξύ έγκυος στον τρίτο μήνα.

Το ζευγάρι πήγε μαζί στην αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Έπειτα από έφοδο που οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στο σπίτι του Κοσοβάρου, κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και ο δράστης έδειχνε να είχε ηρεμήσει.

Για τον λόγο αυτό, η 27χρονη δεν ζήτησε να ληφθούν κάποια περιοριστικά μέτρα, ώστε να του απαγορευθεί επίσημα να πλησιάζει στο σπίτι της.

Την Τρίτη όμως, ξαφνικά αυτός παρουσιάσθηκε έξω από την πόρτα της, την έσπασε με σφυρί και μαχαίρωσε θανάσιμα την Βανέσα με τουλάχιστον επτά μαχαιριές στον θώρακα και στην κοιλιά.

«Μην σκεφθείς ποτέ ότι μπορείς “να μου την κάνεις”», είχε απειλήσει σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο λίγη ώρα πριν από την δολοφονία της Μπάλαν.

Στις 11 Νοεμβρίου, και πάλι στην περιφέρεια Βένετο, είχε δολοφονηθεί από τον πρώην αρραβωνιαστικό της η 22χρονη φοιτήτρια Τζούλια Τσεκετίν. Ο συνομήλικός της και δράστης Φιλίπο Τουρέτα δεν δεχόταν ότι είχαν χωρίσει και επαναλάμβανε, με παραληρηματικό τρόπο, ότι «η Τζούλια έπρεπε να είναι μόνο δική του».

Στην κηδεία της στην Πάδοβα, παραβρέθηκαν χιλιάδες κόσμου.