Η νυχτερινή αχρονολόγητη φωτογραφία του αλιευτικού σκάφους που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου | Ελληνικό Λιμενικό Σώμα
Επικαιρότητα

Νέα φωτογραφία του μοιραίου σκάφους που ναυάγησε στην Πύλο

Μια αχρονολόγητη νυχτερινή λήψη έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα μαζί με μια ακόμα φωτογραφία από τις εναέριες προσπάθειες διάσωσης των αγνοούμενων
Protagon Team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν και νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Μέχρι εκείνη την ώρα, οι διασωθέντες παρέμεναν 104, ενώ οι σοροί που είχαν ανασυρθεί ήταν 78. Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων –ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, τη στιγμή που μετανάστες κάνουν λόγο για έως και 750 επιβάτες– ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το δελτίο Τύπου του Λιμενικού συνοδεύεται από την αχρονολόγητη νυχτερινή λήψη του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου (κεντρική εικόνα) και από μία δεύτερη φωτογραφία από κάποια εναέρια προσπάθεια διάσωσης του Λιμενικού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν., εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Α. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν.

Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί».