Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων απο την ΓΑΔΑ στον ανακριτή | Giannis Dimitropoulos / SOOC
Επικαιρότητα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα σε βάρος των 104 συλληφθέντων

Στη δίωξη περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη. Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν
Protagon Team

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με την δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε το απόγευμα της Τετάρτης ο εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο δεν κατέστη δυνατό να προσωποποιηθεί, εκ πρώτοις, από τις εισαγγελικές Αρχές.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά τα εξής κακουργήματα:

Και τα ακόλουθα πλημμελήματα:

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, μετήχθησαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους, ανέφερε στο σχετικό τηλεγράφημά του το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των δικαστικών Αρχών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι έρευνες των δικαστικών Αρχών υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών, κυρίας Μαρίας Γκανέ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, μετέδωσε η ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Οι Αρχές έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.
  2. Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.
  3. Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές Αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών.
Δεν έχει βρεθεί το φονικό όπλο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου Μέσου το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στο βραγχίονα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ δεν είχε κατασχεθεί από τις Αρχές μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές Αρχές.