Από παλαιότερη μεταγωγή των κατηγορουμένων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
Επικαιρότητα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν οι συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορουμένων

Οι κατηγορούμενοι, στη συντριπτική πλειονότητα τους κροάτες υπήκοοι, οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, φάνηκε να επιμένουν στους ισχυρισμούς που προέβαλαν στις κύριες απολογίες τους μετά την σύλληψη τους τον Αύγουστο –αρνούνται, δηλαδή, τις βαριές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών που τους αποδίδονται
Protagon Team

Ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων έξω από το ΟΠΑΠ Αρένα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορουμένων, προσωρινά κρατούμενοι όλοι από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι κατηγορούμενοι, στη συντριπτική πλειονότητα τους κροάτες υπήκοοι, οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχουν κληθεί να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες μετά την απαγγελία σε βάρος τους νέας κατηγορίας για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα καθώς και για επιμέρους πράξεις όσον αφορά το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών οδηγήθηκαν το πρωί οι πρώτοι 45 κατηγορούμενοι, οι οποίοι μετήχθησαν από τις φυλακές με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η διαδικασία αναμενόταν να συνεχιστεί την Τρίτη με τη μεταγωγή άλλων 40 κατηγορουμένων και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με τους τελευταίους 20.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι φάνηκε να επιμένουν στους ισχυρισμούς που προέβαλαν στις κύριες απολογίες τους μετά την σύλληψη τους τον Αύγουστο, αρνούμενοι τις βαριές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών που τους αποδίδονται.

Φέρεται μάλιστα να έχουν ισχυριστεί πως δεν είναι οργανωμένοι της κροατικής ομάδας, αλλά απλώς οπαδοί της.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για την έξοδο τους από τις φυλακές, οι οποίες αναμενόταν να κριθούν τις επόμενες ημέρες.