Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί 13 εκ των συλληφθέντων, ως ύποπτοι για τη δολοφονική επίθεση στον φίλαθλο της ΑΕΚ | Giannis Dimitropoulos / SOOC
Επικαιρότητα

Νέα Φιλαδέλφεια: 13 άτομα στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. για τον φόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Πρόκειται για 9 Κροάτες, ένα άτομο από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, και τρεις Ελληνες. Οι προανακριτικές διαδικασίες συνεχίζονται με τους 105 συλληφθέντες να χωρίζονται σε ομάδες των 10-12 ατόμων οι οποιες θα οδηγούνται σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών από την Παρασκευή έως και την Κυριακή
Protagon Team

Δεκατρία άτομα από την ομάδα των 105 συλληφθέντων έχουν βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. ως ύποπτα για την δολοφονική επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή στη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Δευτλερας στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πρόκειται για 9 Κροάτες, ένα άτομο από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, και τρεις Ελληνες, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου, σοκαριστικά είναι τα ντοκούμεντα που ήρθαν στη δημοσιότητα από το οπλοστάσιο των χούλιγκαν. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, στυλιάρια, σουγιάδες και πέτρες.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ, ανέφερε από την πλευρά του το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι προανακριτικές διαδικασίες συνεχίζονται με τους 105 να χωρίζονται σε ομάδες των 10-12 ατόμων οι οποιες θα οδηγούνται σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών από την Παρασκευή έως και την Κυριακή για να ληφθούν οι απολογίες των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες για τα άγρια επεισόδια χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα βαρύ. Η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Ειδικότερα το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα ακόλουθα αδικήματα:

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Η αιτία θανάτου

Ενα και μοναδικό τραύμα από μαχαίρι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει την αρχική διαπίστωση των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Πέμπτη.

Οπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, που έκανε τη νεκροτομή, ο 29χρονος έφερε και κάποια άλλα χτυπήματα στα χέρια, που δέχτηκε προφανώς στην προσπάθεια του να αμυνθεί, όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας.

Το τραύμα από μαχαίρι στον πήχη, ωστόσο, ήταν βαθύ και έκοψε αρτηρία και αγγεία, με αποτέλεσμα ο νεαρός άνδρας να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία, ανέφερε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μιχάλης περπάτησε μερικές δεκάδες μέτρα, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, και όταν βρέθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά.