Από την κοινή παρουσία Κασσελάκη - Τσίπρα σε εκδήλωση του κόμματος για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου τον Απρίλιο | Dimitris Peristeris / SOOC
Επικαιρότητα

Νέα επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Του έστελνα μηνύματα και εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος

Μετά από μία ακόμη συγκρουσιακή συνεδρίαση στην Πολιτική Γραμματεία, κι ενόψει μίας πιθανής νέας διάσπασης του κόμματος το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να διατυπώσει νέες αιχμές για τον προκάτοχό του
Protagon Team

Μετά τις μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις για τα «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκκλήσεις προς τον πρώην πρόεδρο να ανοίξει τα χαρτιά του, ο Στέφανος Κασσελάκης διατύπωσε μια ακόμη σαφή αιχμή προς το πρόσωπο του προκατόχού του, λέγοντας ότιο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται σε αιτήματα του να συνεργαστούν εδώ και πολλούς μήνες. Πρόκειται για αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας της Πέμπτης –μία συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας η ηγεσία του αμφισβητήθηκε εκ νέου– την οποία φρόντισαν να διαρρεύσει στο ΑΠΕ ΜΠΕ κομματικές πηγές.

«Εναν χρόνο τώρα που βρίσκομαι στη θέση του προέδρου ήμουν ειλικρινής και έντιμος προς όλες και όλους» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας πως αυτή του η στάση αφορούσε και όσα στελέχη αποχώρησαν από το κόμμα. «Προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Εφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

«Ημουν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπαινισσόμενος ότι η συμπεριφορά του πρώην προέδρου δεν ήταν ανάλογη. Διότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνα μηνύματα για να συντονίσουμε κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες, αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος» όπως είπε.

Δεν σήκωσε το γάντι

Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ο πρόεδρος του κόμματος επιχείρησε να αποκρούσει την ανοιχτή αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, τόσο από τους «87» όσο και από τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως μια πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του «πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα».

«Μία πρόταση μομφής δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας. Είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο» φέρεται να προσέθεσε ο ίδιος ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, όπου οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του μπορούν, εάν συγκεντρώσουν 151 ψήφους, να τον καθαιρέσουν.

Η Ολγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αντέτειναν ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία για εσωκομματικές εκλογές, για την επιβεβαίωση ή αλλαγή ηγεσίας.

Ο Παύλος Πολάκης φάνηκε να επιμένει κι εκείνος στη θέση του για αλλαγή ηγεσίας καθώς είπε πως συμφωνεί με την παραπάνω δήλωση.

«Συμφωνώ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να οδηγηθούμε στις κάλπες. Αν δεν υπάρξει, τότε υπάρχει το άλλο βήμα στην Κεντρική Επιτροπή το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά. Το έχω αναφέρει» φέρεται να είπε, υπονοώντας την υποβολή πρότασης μομφής στην Κ.Ε..

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να αντέδρασε ζητώντας από τον Παύλο Πολάκη και την Ολγα Γεροβασίλη να δεσμευτούν ότι θα παραμείνουν στο κόμμα «σε κάθε περίπτωση», όπως και έκαναν –τουλάχιστον αυτό ανέφερε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ, στηριζόμενο σε κομματικές πηγές.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επικριτικά τηλεοπτικές δηλώσεις της Ολγας Γεροβασίλη νωρίτερα την Πέμπτη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά πως παρερμηνεύτηκαν και ότι «η ίδια είναι διαχρονικά κατά των διασπάσεων και των αποχωρήσεων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς φέρεται να έστειλε το μήνυμα πως δεν «βλέπει» με θετικό μάτι μια ενδεχόμενη μομφή κατά του προέδρου του κόμματος και προσφυγή στις κάλπες.

Διατύπωσε την άποψη του προεδρικού μπλοκ, ουσιαστικά, λέγοντας σε συνομιλητές του πως το κόμμα «θα πρέπει να σταματήσει να ταλαιπωρρί τα μέλη».