Ισραηλινοί στρατιώτες περιπολούν στα σύνορα με τη Γάζα, την περασμένη εβδομάδα | REUTERS/Amir Cohen
Επικαιρότητα

Νέα επιδρομή των Ισραηλινών στην κεντρική Γάζα

Μονάδα του πεζικού εισήλθε ξανά στον παλαιστινιακό θύλακα, την Παρασκευή και έπληξε στόχους της Χαμάς υποστηριζόμενη από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη»
Protagon Team

Νέα χερσαία επιχείρηση πραγματοποίησε στη Γάζα το ισραηλινό πεζικό την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ισραηλινή μονάδα πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενη από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν ένοπλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη, χερσαία επιχείρηση των IDF (των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) με τεθωρακισμένα στο εσωτερικό της Γάζας.

Ισραηλινά τανκς έπληξαν πολλούς στόχους της Χαμάς προτού αποσυρθούν και πάλι εντός του ισραηλινού εδάφους.