Την τοποθέτηση του Τσίπρα για το νέο επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης, απαιτεί η ΝΔ φωτογραφία αρχείου) | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επικαιρότητα

ΝΔ: Ο Πολάκης είναι η άλλη όψη του Τσίπρα – απαράδεκτη η σιγή του

Νέα ανακοίνωση για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης ενώ βρισκόταν σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, επειδή οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο για τα μέτρα κατά της διασποράς της Covid
Protagon Team

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης σε ψαροταβέρνα, στο Μοσχάτο, λόγω αστυνομικού ελέγχου για την τήρηση των μέτρων κατά της Covid, το βράδυ της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση, η ΝΔ αναφέρει:

«Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ. Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα “να δεις που θα σε στείλω”, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή».

Επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της σιωπής του, να καλύπτει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του.

«Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του, είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ.Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ. Τσίπρα», προσθέτει η ΝΔ.

Οικονόμου: Το σοβαρό πρόβλημα είναι ο Τσίπρας

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον κ. Πολάκη, ο Γιάννης Οικονόμου, αφού υπογράμμισε ότι «η καθεστωτική αντίληψη του κ. Πολάκη είναι γνωστή», συμπλήρωσε: «Το σοβαρό και το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το σοβαρό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, η αξιωματική αντιπολίτευση. Εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με πρώτο τον κ. Πολάκη, απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, απέναντι σε βασικούς πυλώνες της ελληνικής Δημοκρατίας. Και την επίθεση αυτή την στηρίζει ηθικά και πολιτικά ο κ. Τσίπρας. Θεωρώ ότι μάλλον την στηρίζει το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο των κοινοβουλευτικών του, των στελεχών του. Και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα».

«Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Είναι αν ο κ. Τσίπρας – που και αυτός με σημερινή του αρθρογραφία, στηρίζει ηθικά και πολιτικά – συμμερίζεται τις απόψεις αυτές. Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της δημοκρατίας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Οικονόμου

«Πάει πολύ ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που παραβίασε κάθε περιοριστικό μέτρο που είχε ο ίδιος επιβάλει με τα κορονογλέντια στην Ικαρία και τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα να κουνάει το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Πάει πολύ η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για καθεστωτικές πρακτικές.  Πάει πολύ όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις.  

Αν ο κ. Οικονόμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα της μη τήρησης μέτρων από έναν πρωθυπουργό, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μια βρετανική εφημερίδα να δει τις συνέπειες από αντίστοιχες συμπεριφορές του Μπόρις Τζόνσον».

Τι συνέβη στην ταβέρνα

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το iefimerida, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με την παρέα του συνέτρωγαν σε εστιατόριο με ψαρομεζέδες στο Μοσχάτο, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έκανε την εμφάνισή του ένα κλιμάκιο αστυνομικών που έκανε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της Covid-19.

Οι αστυνομικοί θέλησαν να βεβαιώσουν παράβαση καθώς ένας υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα και κάλεσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος για τα περαιτέρω. Τότε, ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και τους ζήτησε να σβήσουν το πρόστιμο. Εκείνοι αρνήθηκαν ευγενικά, λέγοντας πως υποχρεούνται να τηρήσουν τον νόμο.

Τότε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σφακιανός βουλευτής άρχισε να φωνάζει: «Είναι ντροπή και ξεφτίλα, ρεζιλίκα να ακολουθήτε τέτοιες εντολές!» είπε, για να συνεχίσει απειλητικά προς τον επικεφαλής αστυνομικό: «Δώσε μου τα στοιχεία σου!».

Εκείνος του τα έδωσε και ο κ. Πολάκης απάντησε: «Τώρα θα πάρω τον αρχηγό σου (εννοώντας προφανώς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμανλάκη) να σβήσει την κλήση και θα δεις που θα σε στείλω!».

Νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ τις τελευταίες ώρες επιχειρεί μεθοδευμένα, με μπαράζ ανακοινώσεων, να στρέψει τη προσοχή της κοινής γνώμης στον απείθαρχο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τον καλύπτει. Ωστόσο, όσο επιμένει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και εκτίθεται.

Πρώτα από όλα γιατί επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων – ένας από αυτούς μάλιστα και δημοσιογράφος – οι οποίοι επώνυμα καταθέτουν τα πραγματικά γεγονότα και την πιστή τήρηση των μέτρων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Και ότι ο αστυνομικός που επέβαλε πρόστιμο χωρίς να έχει προηγηθεί παράβαση, όταν ρωτήθηκε αν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, δήλωσε : “Ναι, έχουμε εντολή να κόψουμε πρόστιμο “.

Αλλά αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε απλά είτε για υπέρβαση καθήκοντος είτε ακόμη και για απόπειρα φτηνής προβοκάτσιας απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως, έχουμε άλλη μια ένδειξη παρακρατικού χαρακτήρα συμπεριφοράς από τη Ν.Δ. και συγκεκριμένα από τον βουλευτή της Χριστόφορο Μπουτσικάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε το πρωί στο διαδίκτυο υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ, για να συντηρήσει το κυβερνητικό αφήγημα κόντρα στις μαρτυρίες εργαζομένων και θαμώνων, χωρίς όμως να εξηγεί πώς αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του.

Αντί λοιπόν να κάνουν τον τιμητή όσοι προσέβαλαν τον ελληνικό λαό με κορωνογλέντια και μοτοκρός την ώρα της καραντίνας, καλό είναι να απαντήσουν – και μάλιστα ο ίδιος ο κος Θεοδωρικάκος – σε πολύ πιο σοβαρά ερωτήματα:

Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας;

Έχουν πρόσβαση οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ;

Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς».