«Οχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία» το σύνθημα από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ | SOOC
Επικαιρότητα

ΝΔ: Ο Παπαδημούλης διασύρει ξανά τη χώρα – «μάζεψε» τo tweet o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Το πολύνεκρο ναυάγιο εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει στη συνέχεια το «tweet» παραλείποντας τις κατηγορίες κατά των ελληνικών αρχών. Την επιβολή μέτρων κατά της Ελλάδας, ζήτησε από την Κομισιόν η ευρωβουλευτής Τίνεκε των Πρασίνων
Protagon Team

Την αντίδραση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσαν αναρτήσεις του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κατήγγειλε την Ελλάδα για το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, για τις ευθύνες της στη διάσωση των επιβαινόντων στο πλοίο-φέρετρο.

Μάλιστα, μπροστά στον σάλο που προκάλεσε η αρχική διατύπωσή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -γνωστός για τις μεθοδεύσεις του (εδώ) και στο θέμα του φράχτη στον Εβρο- αναγκάστηκε να σβήσει το πρώτο tweet και να επανέλθει με νέο, βελτιωμένο (δείτε τα κάτω διαδοχικά).

Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία του κ. Παπαδημούλη μαζί με άλλους συναδέλφους του στην Ευρωβουλή -ανάμεσά τους η Ελενα Κουντουρά και ο πάντα έτοιμος για θέματα που εφάπτονται του Μεταναστευτικού (βλ. νεκρή Μαρία στον Εβρο) Κώστας Αρβανίτης-  κρατώντας στα χέρια αφίσες με συνθήματα όπως: «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία» – «η Ευρώπη-φρούριο σκοτώνει», «είναι έγκλημα όχι ατύχημα».

Από κοντά και η επίσης γνωστή για αντίστοιχες επιθέσεις της , ολλανδή ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Τiνεκε Στρικ, που ζήτησε από την Κομισιόν να επιβληθούν μέτρα-κυρώσεις κατά της Ελλάδας σε σχέση με το πολύνεκρο ναυάγιο (δείτε κάτω την ανάρτησή της).

«Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας», σχολίασε σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

«Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό “ευθύνες στη διάσωση”

»Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες», υπογραμμίζει και καταλήγει με την ανάγκη μίας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής στο Μεταναστευτικό, απέναντι στη δράση των λαθροδιακινητών:

« Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».