Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιχαρής κατά την είσοδό του στα γραφεία της ΝΔ | INTIMEnews
Επικαιρότητα

NΔ: Ιστορική νίκη, από το 1981 είχε να συμβεί κάτι ανάλογο

Η νίκη πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Η πρώτη αντίδραση της Πειραιώς για το exit poll
Protagon Team

Στο άκουσμα των ποσοστών που έδωσε το exit poll, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για τη μεγάλη νίκη που φαίνεται να διαγράφεται.

Στην πρώτη αντίδραση για την εικόνα που έδωσε το exit poll, πηγές της ΝΔ έκαναν λόγο για ιστορική νίκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι ανάλογο έχει να συμβεί από το 1981. Τα εύσημα για τη μεγάλη αυτή νίκη ανήκουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμιζαν και εξέφραζαν την εκτίμηση ότι το τελικό ποσοστό του κόμμματος θα ξεπεράσει το 41%.

«Είναι μια ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Θυμίζουμε ότι ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981. Το ποσοστό μάλιστα που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους και να επανέλθει η κανονικότητα στην χώρα μας», σημείωναν στα πρώτα τους σχόλια για την εικόνα που έδωσε το exit poll.

Χαρακτηριστική του εύρους της νίκης, είναι η εκτίμηση του αναλυτή Ανδρέα Δρυμιώτη ότι η ΝΔ κερδίζει 51 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες

Η νίκη αυτή, συμπλήρωναν, «προφανώς οφείλεται στην κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 3,5 χρόνια. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι η ΝΔ, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων», αναδεικνύοντας επίσης τα ακόλουθα σημεία:

Για μεγάλη νίκη και επιστροφή της «γαλάζιας» παράταξης στα προ κρίσης ποσοστά, μίλησε και ο στενός συνεργάτης (και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ) Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.