Επικαιρότητα

ΝΔ για καταγγελίες Κοντονή-Κοτζιά: Ο κ. Τσίπρας οφείλει απαντήσεις

«Ισως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς
Protagon Team

Οι βαρύτατες καταγγελίες Κοντονή (εδώ) για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές πολιτικής εξόντωσης και απαξίωσης κατά συγκεκριμέναν στελεχών που την «ενοχλούσαν», δεν έμειναν ασχολίαστες από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωση της καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις, όχι μόνο στον καταγγέλλοντα πρώην υπουργό Δικαιοσύνης (και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά), αλλά και στους πολίτες.

«Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής απευθύνει βαρύτατες καταγγελίες μιλώντας για “αδίστακτη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ” και κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που αποτελούν όνειδος. Στέκεται, μάλιστα, ιδιαίτερα στη δικαστική μεθόδευση σε βάρος άλλου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. Νίκο Κοτζιά), μιλώντας για προσπάθεια “εξόντωσής του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη”», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς που καταλήγει:

«Ισως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας».

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση Κοντονή αποτέλεσαν όσα καταμαρτυρεί ο Νίκος Κοτζιάς (διά των συνηγόρων του) για τον πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στη γνωστή δικαστική του κόντρα με τον πρώην υπουργό Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στη δήλωση των συνηγόρων του κ. Κοτζιά αίσθηση –μεταξύ άλλων– προκαλεί ο ακόλουθος ισχυρισμός:

Από τη μελέτη της δικογραφίας, αποκαλύπτεται, επίσης, ότι στις 19.4.2019 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, έδωσε εντολή να σταλούν -και κατά συνέπεια να νομιμοποιηθούν πολιτικά- με «απόρρητη επιστολή» του Υπουργείου Εξωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα κείμενα που κατάθεσε ο Π. Καμμένος στη Βουλή, αν και τα είχε ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Κείμενα που τα επικαλούνταν ο Π. Καμμένος ως απόδειξη ότι τάχα ο εντολέας μας ήταν επικεφαλής «συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος».

«Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ν. Κοτζιά με παρένθετα πρόσωπα, τα οποία όπως και στη περίπτωσή μου προσέφεραν γενναιόδωρα τις “υπηρεσίες” τους, ξεπερνά κατά πολύ όσα είχα υποστεί ο ίδιος (είχα προσδιοριστεί ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων) γιατί στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εξωτερικών μεθοδεύτηκε εκτός των άλλων η δικαστική του εμπλοκή, δηλαδή η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη», υπογραμμίζει ο Σταύρος Κοντονής και προσθέτει:

«Η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν. Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής “υλικού” στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια “εντοπισμού” αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο “ενοχλητικοί” για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση».

«Στην προέκτασή της», συμπληρώνει ο κ. Κοντονής σε μία ακόμη αιχμή για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στην Κουμουνδούρου, «η πρακτική αυτή διασταυρώνεται με τα κίτρινα δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων, αλλά και την προπαγάνδα του κομματικού Τύπου».