Ο Γιάννης Μπούγας, γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

ΝΔ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο Εξεταστικής για τη Folli Follie και τις τηλεοπτικές άδειες

Η κυβερνητική πλειοψηφία θα αξιολογήσει το υφιστάμενο υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της, επεσήμανε σχετικά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας
Protagon Team

H Νέα Δημοκρατία αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της  Γιάννης Μπούγας, έπειτα από την ανακοίνωση της διαβίβασης των δικογραφιών για την υπόθεση Folli Follie και τη διαγωνιστική διαδικασία τηλεοπτικών αδειών του 2016.

«Είχα μια πρώτη ενημέρωση από τους κ.κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλο, από τους οποίους ζήτησα να δουν τις δικογραφίες. Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να ενημερώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της, στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού», είπε σχετικά.

Σε ερώτηση πόσο πιθανή πρέπει να θεωρείται η υποβολή πρότασης συγκρότησης εξεταστικής ή ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Μπουγάς επισήμανε ότι η ΚΟ συνεχίζει να αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της όταν έχει προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για ζητήματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση σκοπιμότητα λέγοντας ότι «την ίδια μέρα που στην Βουλή η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ελέγχει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες που ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης».