Ο Αλεξέι Ναβάλνι σε διαδήλωση στη Μόσχα, τον Φεβρουάριο του 2020 | REUTERS/Shamil Zhumatov
Επικαιρότητα

Ναβάλνι προς Ρώσους: Βγείτε στους δρόμους!

Εκκληση στους πολίτες απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, να διαδηλώνουν εναντίον του Πούτιν και της εισβολής στην Ουκρανία, καθημερινά στις 7 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα στις 2 το μεσημέρι, όπου και αν βρίσκονται
Protagon Team

Εκκληση στους Ρώσους να βγαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους και να διαδηλώνουν εναντίον του Πούτιν και της εισβολής που διέταξε στην Ουκρανία, απηύθυνε ο Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει ζητήσει από τον λαό να βγει στους δρόμους και να διαδηλώνει καθημερινά στις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα στις 14:00 εναντίον του πολέμου. Στις κεντρικές πλατείες των πόλεών σας, όπου βρίσκεστε», έγραψε στο Twitter η Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπος του Ναβάλνι.

Το κίνημα του Ναβάλνι είχε κάνει έκκληση νωρίτερα για μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή.

Ο Ναβάλνι θεωρείται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και είναι ο μεγαλύτερος επικριτής του Πούτιν. Είχε φυλακιστεί τον περασμένο χρόνο μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου πήγε για θεραπεία μετά την απόπειρα δολοφονίας του με νευροτοξικό παράγοντα στη Σιβηρία.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι πραγματοποίησε την εναντίον του επίθεση.

Εκτοτε έχει ενταθεί η καταστολή του κινήματός του και κεντρικά πρόσωπα που το απαρτίζουν έχουν αυτοεξοριστεί, αφότου οι Αρχές τα χαρακτήρισαν «ξένους πράκτορες».