Από τη μεταγωγή των κατηγορουμένων στον εισαγγελέα την Πέμπτη | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Ναυάγιο στην Πύλο: Ομολόγησε ένας εκ των συλληφθέντων – «Βαρύ» κατηγορητήριο για τους 9

Οι υπόλοιποι εφτά αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης
Protagon Team

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας θα παραμείνουν έως τη Δευτέρα οι οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους διακινητές του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε νότια της Πύλου την Τετάρτη, οδηγώντας στον θάνατο άγνωστο αριθμό μεταναστών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν για ένα από τα πλέον πολύνεκρα προσφυγικά ναυάγια στη Μεσόγειο. Ο έννατος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκθεση ζωής σε κίνδυνο, παράνομη είσοδο στη χώρα κ.α. βαρύτατες κατηγορίες. Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 20 έως 40 ετών και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν μέλη του πληρώματος του μοιραίου σκάφους, έχοντας μάλιστα διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

Το βράδυ της Παρασκευής η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε πως είναι διακινητής, επικαλούμενη το υπουργείο Ναυτιλίας. Φέρεται μάλιστα να περιέγραψε τι προηγήθηκε του απόπλου από του αλιευτικού και τι ακολούθησε μέχρι τη στιγμή της βύθισης του σκάφους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο άνδρας δήλωσε «ένα απλό μέλος της οργάνωσης». Είπε πως δέχτηκε να πληρωθεί προκειμένου να μεταφέρει το πλοιάριο από τις ακτές της Λιβύης στην Ιταλία. Κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως το πλοίο είχε φύγει από την Αίγυπτο άδειο και ταξίδεψε μέχρι το Τομπρούκ όπου πήρε τους εκατοντάδες μετανάστες, κατά την ίδια πηγή.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι εφτά φέρεται να αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης, επιμένοντας ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση.