Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης | Nick Paleologos / SOOC
Επικαιρότητα

Βουλή: «Ναι» στην ελληνογαλλική συμφωνία με 191 ψήφους

Με ψήφους από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και δύο από ανεξάρτητους βουλευτές κυρώθηκε από τη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία για συνεργασία σε άμυνα και ασφάλεια. Το ιστορικό αυτό σύμφωνο καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25
Protagon Team

Ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με 191 ψήφους υπέρ έναντι 109 κατά, η ιστορική αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνα Αδάμου η οποία προέρχεται από το ΜέΡΑ25 και είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη τον περασμένο Ιούλιο.

Θετικά ψήφισε και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Α’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ την περασμένη Τρίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. Συνολικά 109 βουλευτές δεν ψήφισαν τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τη Γαλλία.