Η εντυπωσιακή παραλία Ψαρού από ψηλά | Shutterstock
Επικαιρότητα

Μύκονος: Ανοίγει ο δρόμος για κατεδαφίσεις κτιρίων του «Nammos»

Μπουλντόζες αναμένονται στο πιο γνωστό beach bar της χώρας καθώς απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η επιχείρηση
Protagon Team

Απορρίφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής του Nammos. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στο kathimerini.gr, στην αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του γνωστού μπαρ στην παραλία Ψαρρού της Μυκόνου ζητούσαν να ανασταλεί η κατεδάφιση κτιρίων μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

Eτσι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.) τα οποία αποτύπωσαν στην αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εντόπισε τις εργασίες σε εξέλιξη τον Απρίλιο ενώ η νέο νομοθεσία επιτρέπει στην περίπτωση αυτή την άμεση κατεδάφιση των αυθαιρεσιών με μια πιο σύντομη διαδικασία.

Την κατεδάφιση θα εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της εργασίας. Μια άλλη λύση θα ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ζητήσει να εκτελέσει την κατεδάφιση ο επιχειρηματίας, ο οποίος ανέλαβε σήμερα για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την κατεδάφιση των 18 τ.μ. στην παραλία της Μερσίνης.

Οι Επιθεωρητές, στο πόρισμά τους, είχαν καταγράψει στο Nammos:

– Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Το κτίριο έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικών μέτρων. Τμήματα του κτιρίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

– Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39,55 τ.μ.) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

– Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τ.μ. (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

– Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5-1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Η πλευρά της επιχείρησης είχε υποστηρίξει ότι τα δύο κτίρια είναι «τακτοποιημένα» στο παρελθόν και ότι σε εξέλιξη ήταν όχι η ανέγερσή τους, αλλά οι ετήσιες εργασίες επισκευής πριν από το ξεκίνημα της σεζόν.