φωτ. αρχείου | Nick Paleologos / SOOC
Επικαιρότητα

MyCoast: 50.000 «κατέβασαν» την εφαρμογή – πάνω από 2.500 καταγγελίες

Πλέον σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπάρχει δυνατότητα λήψης δορυφορικών εικόνων από 7.000 παραλίες κάθε 10 με 15 ημέρες, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν φαινόμενα αυθαιρεσιών
Protagon Team

Περίπου 50.000 πολίτες έχουν «κατεβάσει» τη νέα ψηφιακή εφαρμογή ΜyCoast για την καταγραφή και καταγγελία αυθαιρεσιών στις παραλίες και ήδη, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπους Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ομηρος Τσάπαλος, έχουν γίνει περισσότερες από 2.500 καταγγελίες.

Μέσω του «MyCoast» οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης. Σε επόμενη φάση, με την ενσωμάτωση εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης, η νομιμότητα θα ελέγχεται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Τσάπαλος αναφέρθηκε στα μέσα που έχει πλέον στη διάθεσή της η Πολιτεία για την αντιμετώπιση παρανομιών και αυθαιρεσιών στις παραλίες και τον αιγιαλό, καθώς πέρα από την εφαρμογή MyCoast, η επιτήρηση γίνεται και με drones, αρχής γενομένης από τη Χαλκιδική (εδώ).

Πλέον σημείωσε, υπάρχει δυνατότητα λήψης δορυφορικών εικόνων από 7.000 παραλίες κάθε 10 με 15 ημέρες, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν φαινόμενα αυθαιρεσιών.

Ο κ. Τσάπαλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη περίπτωση με το σφrάγισμα του beach bar στη Ρόδο.

«Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα», τόνισε, «είχαμε πάει, είχαμε ελέγξει, είχαμε σφραγίσει και είχαμε απομακρύνει τα ομπρελοκαθίσματα και όλες τις παράνομες κατασκευές».