Ενα αγοράκι ήρθε στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2017 στο Πεκίνο. Αυτό από μόνο του, δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση είναι ότι το αγοράκι αυτό γεννήθηκε, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του. Οπως εξηγεί το δημοσίευμα του Guardian, οι παππούδες του αγοριού, έδωσαν μια πολύ σκληρή δικαστική και γραφειοκρατική μάχη, προκειμένου να κερδίσουν την κηδεμονία των κατεψυγμένων εμβρύων που είχαν προλάβει να αφήσουν ο Σεν Ζιε και η Λιού Σι, τα παιδιά τους, που πέθαναν σε τροχαίο, προτού προλάβουν να προχωρήσουν στη διαδικασία ανεύρεσης παρένθετης μητέρας.
Το δυστύχημα συνέβη τον Μάρτιο του 2013 και από τότε, οι γονείς του ζευγαριού πάλεψαν και κέρδισαν τελικά την κηδεμονία τεσσάρων εμβρύων που είχαν καταψυχθεί. Τον Ιανουάριο του 2017, με τη βοήθεια ιδιωτικού κέντρου παρένθετης μητρότητας, χρειάστηκε να πάνε στο Λάος προκειμένου να βρουν την παρένθετη μητέρα που θα έφερνε στον κόσμο το εγγονάκι τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία θεωρείται παράνομη στην Κίνα.
Τον Δεκέμβριο του 2017 λοιπόν, ήρθε στον κόσμο ο Τιαντιάν. Η γιαγιά του, από την μεριά της άτυχης μητέρας του, του έδωσε αυτό το όνομα, που σημαίνει «γλυκός». Τον περασμένο μήνα, γιόρτασαν τις 100 πρώτες μέρες του σε αυτόν τον κόσμο. Το αγόρι έμελλε να έρθει στον κόσμο ορφανό, οι παππούδες του όμως σκοπεύουν να του δώσουν όση αγάπη έχουν, προκειμένου να αναπληρώσουν αυτή που δεν θα λάβει ποτέ από τους βιολογικούς γονείς του.
Τα νομικά προβλήματα των παππούδων του Τιαντιάν δεν σταμάτησαν πάντως, ούτε μετά τη γέννηση του αγοριού, καθώς χρειάστηκε να υποβληθούν και σε τεστ DNA για να επιβεβαίωσουν τη συγγένειά τους μαζί του. Οπως είπε ο ένας εκ των δύο παππούδων του σε κανάλι του Πεκίνου: «όταν το παιδί μεγαλώσει αρκετά για να μπορεί να καταλάβει, εννοείται πως θα του πούμε όλη την αλήθεια. Προς το παρόν, του λέμε ότι ο μπαμπάς και η μαμά λείπουν σε ένα μακρινό ταξίδι. Το αγόρι αυτό, έμελλε να γεννηθεί με ένα μεγάλο βάρος δυστυχίας πάνω του. Τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν με τους γονείς τους, εκείνο όχι. Θα του τα πούμε όλα στο μέλλον, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».