«Ο Μοχάμεντ Αλι υπήρξε ένα πολιτισμικό σύμβολο που καθόρισε μία γενιά. Οι καλλιτεχνικές συνθέσεις του απεικονίζουν τα θέματα που τον ένοιαζαν περισσότερο: η πυγμαχία, τα πολιτικά δικαιώματα, η θρησκεία, η ειρήνη ανά τον κόσμο και ο ανθρωπισμός», ανέφερε εκπρόσωπος του οίκου πριν από την έναρξη της δημοπρασίας.
Οι ζωγραφιές, τα σκίτσα και οι πίνακες του Μοχάμεντ Αλι δημοπρατήθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία του φίλου του και συλλέκτη έργων τέχνης, Ρόντνεϊ Χίλτον Μπράουν, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Αλι ζωγράφισε τις πρώτες τρεις εικόνες του έπειτα από έναν αγώνα στη Βοστώνη, το 1977. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε από τον οίκο δημοπρασιών, ήτοι 945.524 δολάρια, ήταν τριπλάσιο συγκριτικά με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Το «Sting Like a Bee», που έπιασε τα περισσότερα, φιλοτεχνήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του σίριαλ «Freedom Road» στο Μισισίπι, το 1978. Στη ζωγραφιά πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Μοχάμεντ Αλι, ο οποίος μόλις έχει βγάλει νοκ άουτ έναν αντίπαλό του και κορδώνεται ενώπιον του πλήθους που τον επευφημεί. Ο σωριασμένος πυγμάχος, που μόλις και μετά βίας διατηρεί της αισθήσεις του, στρέφεται προς τον διαιτητή που έχει εγκαταλείψει ήδη το ρινγκ και του λέει: «Διαιτητή! Πετούσε πράγματι σαν πεταλούδα και τσιμπούσε σαν μέλισσα!». «Ναι, αν ήσουν έξυπνος θα έτρεχες όπως εγώ!», του απαντά ο διαιτητής.
Ενας πίνακας στον οποίο κυριαρχούν το κόκκινο, το λευκό και το μπλε, μία σημαία των ΗΠΑ, μία καρδιά και η φράση «I Love You America» πουλήθηκε έναντι 150.000 δολαρίων, ενώ ένα σκίτσο με μαρκαδόρο, στο οποίο ο Μοχάμεντ Αλι συγκρίνει τον ισλαμισμό με τον χριστιανισμό, έπιασε 24.000 δολάρια.

