Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκαν στη Μόσχα, τον Μάρτιο | EPA/XINHUA / Xie Huanchi CHINA
Επικαιρότητα

Μόσχα: Ινστιτούτο για τη μελέτη της ιδεολογίας του Σι Τζινπίνγκ ίδρυσε το Κρεμλίνο

Το 2025, το κέντρο θα δημοσιεύσει μια σειρά επιστημονικών μελετών για να συστήσει στους ρώσους αξιωματούχους και πολίτες τις ιδέες του κινέζου προέδρου και τη σημασία τους για την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας
Protagon Team

Ο Σι Τζινπίνγκ είναι πολύ σημαντικός για το Κρεμλίνο. Τόσο, που οι Ρώσοι δημιούργησαν ένα ινστιτούτο για να μελετήσουν την ιδεολογία του ώστε να κάνουν ακόμα πιο ισχυρούς τους δεσμούς μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρόκειται για το «Εργαστήριο για την έρευνα του τρόπου σκέψης του Σι Τζινπίνγκ», όπως είναι ο βαρύγδουπος τίτλος του, το οποίο έχει έδρα τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Politico, στόχος των Ρώσων είναι να μελετήσει τις ιδέες του κινέζου προέδρου για την οικονομία, την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, την τέχνη και την ιδεολογία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ινστιτούτου.

Το 2025, το κέντρο θα δημοσιεύσει μια σειρά επιστημονικών μελετών για να συστήσει στους ρώσους αξιωματούχους και πολίτες τις ιδέες του Σι και τη σημασία τους για την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σήμερα οι ιδέες του Σι Τζινπίνγκ καθορίζουν την πολιτική της Κίνας σε πολλούς τομείς», δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο Κίριλ Μπαμπάεφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Κίνας και Σύγχρονης Ασίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (ICSA Ras).

«Πρέπει να γνωρίζουμε και να αναλύουμε πολύ καλά τις ιδέες του Σι Τζινπίνγκ, επειδή η Κίνα σήμερα είναι ο κύριος στρατηγικός μας εταίρος, ο κύριος οικονομικός μας εταίρος. Ως εκ τούτου, για να οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας πιο αποτελεσματικά, η κυβέρνησή μας πρέπει να κατανοήσει ποια είναι η ιδεολογική βάση για την ανάπτυξη της σημερινής Κίνας», πρόσθεσε.