Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων, στο Κρεμλίνο | Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin via REUTERS
Επικαιρότητα

Μόσχα: Διαφωνούν το Κρεμλίνο και το υπ. Εξωτερικών για τα σύνορα των «Δημοκρατιών» που αναγνώρισαν

Διίστανται οι απόψεις στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης για το ποια είναι τα όρια των περιοχών που έχουν αποσχισθεί από την Ουκρανία, στην επαρχία Ντονμπάς, από ό,τι φαίνεται από τις αντικρουόμενες δηλώσεις των αξιωματούχων
Protagon Team

Αλλη άποψη έχει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και άλλη το Κρεμλίνο για το πού βρίσκονται τα όρια των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», τις οποίες αναγνώρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο είχε διευκρινίσει το μεσημέρι της Τρίτης, ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τις αποσχισθείσες περιοχές σε εκείνα τα όρια, στα οποία σήμερα «οι ηγεσίες τους ασκούν τις αρμοδιότητές τους».

Ομως, λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να διαψεύσει το υπουργείο Εξωτερικών λέγοντας ότι η Μόσχα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών «στα σύνορα που οι ίδιες έχουν ανακηρύξει».

«Σε εκείνα τα σύνορα, στα οποία υπάρχουν και είχαν ανακηρύξει τον εαυτό τους», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Νωρίτερα είχε ερωτηθεί για το θέμα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί μετά την επικύρωση των συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας στα δύο σώματα της ρωσικής Βουλής.