«Η κοινωνία μας έχει διανύσει μια αρκετά μεγάλη απόσταση προς τη διαφορετικότητα. Εχουμε ξεπεράσει τα στάδιο της αποδοχής και έχουμε φτάσει στο στάδιο της αναγνώρισης του πλούτου που προσκομίζει η διαφορετικότητα στις κοινότητες των ανθρώπων. Δεν είναι πια στίγμα, είναι ζητούμενο. Είναι εργαλείο ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνίας» τόνισε απευθυνόμενη στο 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατανοώντας από την πρώτη στιγμή την πολυδιάστατη και απαραίτητη δράση της Χάρτας Διαφορετικότητας, έχει δεσμευτεί με την υπογραφή του να προάγει τη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες στα εργασιακά περιβάλλοντα, αλλά και στην κοινωνική ένταξη. Σκοπός του «3rd Diversity in Business Conference 2021» είναι να εξεταστεί και βέβαια να ενισχυθεί, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της διαφορετικότητας και προώθησης των ίσων ευκαιριών, για μια ισότιμη κοινωνία.
Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία τέτοιων δράσεων, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης της Χάρτας Διαφορετικότητας. Τόνισε, μάλιστα, ότι η διαφορετικότητα, πλέον, αποτελεί μέσο ενίσχυσης και ανάπτυξης για τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο.
«Ολοι οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες που δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι αυτής της προσπάθειας και οι καλύτεροι σύμμαχοί μας. Εμείς, ως Πολιτεία, έχουμε ήδη αναπτύξει πολιτικές για την εξάλειψη των ανισοτήτων και είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ακόμη, ώστε οι στόχοι της Χάρτας και οι δικοί μας να γίνουν πραγματικότητα», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.